Opptur for Hareide og Danmark: Eriksen-dobbel senket Wales

Med toppet lag åpnet Danmark Nations League med å slå Wales.

Christian Eriksen (t.v.) scoret begge målene da Danmark slo Wales 2-0 søndag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

DANMARK - WALES 2–0

Etter å ha spilt med amatører i oppkjøringskampen mot Slovakia tidligere i uken, kunne danskenes norske landslagssjef Åge Hareide velge og vrake blant sine beste menn søndag.

Tilbake var blant andre Mathias Zanka Jørgensen, Simon Kjær, Kasper Schmeichel og Christian Eriksen.

  • FÅTT MED DEG DENNE? Hareide vurderte å si opp under landslagskonflikten

Mot Gareth Bale og Aaron Ramsey slet Hareides utvalgte med feilpasninger og balltap de første 20 minuttene, men kjempet seg inn i kampen.

Førsteomgangen i Parken var relativt jevnspilt, men det var «de danske drenger» som gikk til pause med ledelse. Etter halvtimen spilt dempet Christian Eriksen et innlegg på et touch før han på det neste banket ballen i mål via stolpen.

Åge Hareide og Danmark tok en sterk seier søndag.

Straffe

Kvarteret ut i annen omgang pekte dommeren på straffemerket da et innlegg traff hånden til Ethan Ampadu.

Eriksen gjorde seg klar ved straffemerket, tok fart og scoret sitt 25. landslagsmål. Da var danskene på god vei mot tre poeng i sin første kamp i Nations League.

Begge lag fikk flere sjanser utover i omgangen uten at ballen havnet flere ganger i nettet. Både Martin Braithwaite og Thomas Delaney hadde sine sjanser for Danmark, mens Joe Allen var nære for gjestene fra Wales.

Kjemper videre

Danskene hadde ingen god oppladning til Nations League-premieren. En konflikt mellom forbundet og spillerforeningen gjorde at 17 debutanter fra lavere divisjoner spilte onsdagens treningskamp mot Slovakia. Det endte med dansk 0-3-tap i Bratislava.

Torsdag kveld ble partene enige om en midlertidig avtale.

– Man kunne merke at spillerne var glade over å se hverandre og få spille fotball igjen. Jeg tror ikke konflikten har påvirket forholdet mellom spillerne. I de årene jeg har vært landslagssjef har vi hatt stor forståelse for hverandre, sa Hareide.

Waliserne hadde allerede spilt en kamp i den nye turneringen. Torsdag vant Wales 4-1 hjemme mot Irland i Ryan Giggs i trenerdebut. Søndag ble det tap mot Danmark i vertenes første nasjonsligakamp.

– I første omgang spilte vi bra mot et godt lag, men vi ga bort en scoring. Hvis Eriksen står upresset i feltet, får man problemer. Man kan ikke la en spiller av hans kvaliteter få så mye tid med ballen, sa Giggs.

Hareides lag tok med seg tre poeng fra Aarhus, men de danske spillerne skal fortsette å kjempe mandag. Da mot det danske fotballforbundet (DBU) om de kommersielle rettighetene.

(©NTB)

Publisert:
  1. Danmarks herrelandslag fotball
  2. Nations League
  3. Wales' herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

  1. Forskarens fem om dagen for eit lukkelegare liv

  2. Ny utrolig rekord for Haaland

  3. Ryfylke har fått sin første vingård

  4. Kunngjorde at han legger opp - nå vurderer Bryne-profilen å gjøre helomvending

  5. Flere europeiske land melder om omikronsmitte

  6. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien er død