Drømmemål til ingen nytte for Solbakkens FCK - Arsenal sikret avansement tross tap

FC København fikk det tøft i Russland, mens Arsenal gikk på overraskende tap.

Ståle Solbakken og FCK gitt på tap mot Lokomotiv Moskva torsdag kveld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Lokomotiv Moskva - FC København 2–1

FC Köln - Arsenal 1–0

For FCK borte mot Lokomotiv Moskva scoret Benjamin Verbic et vakkert mål, men gjestene klarte likevel ikke utnytte den første matchballen i jakten på europaliga-avansement torsdag.

Bortekampen mot russiske Lokomotiv Moskva endte med 1-2-tap. Jefferson Farfán scoret begge hjemmelagets mål.

– Vi leverte en meget god bortekamp mot det som i øyeblikket er Russlands beste lag. Jeg er spesielt fornøyd med at vi viste sterk mentalitet etter at vi kom under, selv om vi er i en vanskelig situasjon, sa manager Ståle Solbakken til klubbens nettsider etter kampslutt.

Les også

FCKs verste sesongstart på 18 år: Solbakken får hard kritikk etter nok et tap

Trenger seier

Resultatet betyr at FCK nå må håpe at FC Sheriff taper sin hjemmekamp mot Zlín senere torsdag. Det vil nemlig gjøre veien til utslagsrundene langt enklere for Solbakkens menn.

Uansett er det fortsatt sånn at københavnerne sikrer avansementet med seier mot FC Sheriff i siste runde av gruppespillet.

FCK har en meget tung periode bak seg i den hjemlige ligaen. To strake tap markerte opptakten til torsdagens kamp i Russland. Der var det lite som tydet på et lag i krise.

Med seieren er Lokomotiv Moskva gruppeleder.

Les også

Solbakken før Danmarks playoffkamper: – FCK kunne aldri gjort som RBK med Bendtner

Arsenal-manager Arsène Wenger røk på tap torsdag.

Arsenal-avansement

Et straffespark avgjorde kampen i Köln. Sehrou Guirassy satte ballen i mål etter at han selv hadde blitt stoppet med ulovlige midler av Arsenal-forsvarer Mathieu Debuchy.

Da var det spilt en drøy time av kampen.

Arsenal-manager Arsène Wenger sendte et svært reservespekket lag på banen i torsdagens kamp. Samtlige elleve som startet sist lørdagens London-derby mot Tottenham fikk hvile.

Tross torsdagens tap er Arsenal sikret plass i cupspillet etter at den andre kampen i gruppe H, mellom Røde Stjerne og BATE Borisov, endte 0-0.

Arsenal er gruppevinnere uansett utfall i siste runde. Köln og Røde Stjerne har seks poeng hver i kampen om annenplassen, mens håper også lever for BATE Borisov. Hviterusserne er kun poenget bak.

(©NTB)

Publisert: