Norge langt bak på kvinnestafetten

Norge skjøt seg bort på de to første etappene i stafetten for kvinner i skiskyting søndag. De norske jentene endte helt nede på 8.-plass.

Tiril Eckhoff og de norske jentene skuffet på stafetten.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Norge havnet på etterskudd fra første etappe. Marte Olsbu skjøt bra på første skyting, men slet mer på annen skyting. Hun måtte bruke alle ekstraskuddene, men unngikk strafferunde. Likevel vekslet det norske laget helt nede på 13.-plass, 30 sekunder bak lederlaget.

— Jeg er fornøyd med første skyting, men dreit meg ut på annen skyting. Jeg var offensiv og ville gi Norge en ledelse, sa Olsbu til NRK.

Les også

Eckhoff med imponerende jaktstart: Gikk seg opp 25 plasser

På annen etappe kom den store katastrofen. Fanny Horn Birkeland begynte bra, men kollapset totalt på den stående skytingen. Hun måtte ut i hele to strafferunder og sendte Synnøve Solemdal ut på 16.-plass, 1.32 bak Tsjekkia.

— Det var skikkelig surt å gjøre en sånn stående skyting. Det er ikke slik jeg skal gjøre det for laget, sa Horn Birkeland.

Solemdal gikk en sterk etappe. Hun bommet ingen ganger og gikk Norge opp til 9.-plass med 58 sekunder opp til teten.

Dermed hadde Tiril Eckhoff muligheten til å gå Norge oppover på resultatlisten, kanskje helt inn i pallkampen med full klaff.

Det fikk hun ikke. 25-åringen måtte bruke to ekstraskudd og Norge var aldri i nærheten av en pallplassering. De norske skiskytterjentene endte på åttende plass, 52 sekunder bak vinnerlaget Italia. Tyskland ble nummer to og Ukraina endte på tredjeplass. (©NTB)

Publisert: