Mourinho bekymret etter Zlatan-skade: - Det kan komme negative nyheter

Her er bildene ingen vil se. Zlatan Ibrahimovic måtte av banen med det som kan være en alvorlig korsbåndsskade.

Zlatan Ibrahimovic ble støttet av banen etter 90 minutter mot Anderlecht.
  • Steffen Stenersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Manchester United - Anderlecht 2–1 (e.e.o. 3–2 sammenlagt)

Manchester United måtte slite, men da Marcus Rashford satte inn 2–1 i andre ekstraomgang var semifinaleplassen i Europa League sikret.

– Det avansementet her måtte Manchester United virkelig slite for. Anderlecht viste ingen respekt, og holdt godt stand lenge, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

– Vi gjorde vanskeligere enn vi trengte. Vi skulle vært i en bedre posisjon etter den første kampen. Heldigvis fikk vi en scoring fra Marcus, og vi er videre, sa Michael Carrick i et intervju vist på Eurosport.

Potensiell stygg Zlatan-skade

Et kraftig skår i gleden for United-fansen var dog at Zlatan Ibrahimovic måtte av med det som så ut som en kneskade. Svensken hadde tydelig smerter før han forlot banen.

– Jeg har ikke snakket med ham, så jeg vet ikke, sa Carrick på spørsmål om skaden til Zlatan.

– Forhåpentligvis er det ikke alvorlig, la han til overfor BT Sports.

– Jeg tror ikke det er enkle skader verken for Zlatan eller Rojo. Jeg vil vente og se til alle tester er tatt, men jeg tipper det kan komme negative nyheter, sa Mourinho etter kampen ifølge BBC.

Det var da svensken hoppet opp for å nå en ball at han landet uten å klare å «bøye av kneet». I stedet så det ut til at kneleddet ble bøyd feil vei, og Zlatan hadde tydelig sterke smerter da han ble ført av banen. Dog gikk han av Old Trafford-matta for egen maskin, med litt støtte. Og den svenske stjernens lagkamerat Luke Shaw, sier at Zlatan var optimistisk etter kampen.

– Jeg traff ham i garderoben, og han var positiv. Jeg forstår at det ikke så bra ut på tv-bildene, men han virker å være med godt mot. Han gikk omkring inne i garderoben. Jeg kan ikke si noe om omfanget av skaden, men forhåpentligvis er det ikke for ille. Vi håper at det ikke er så alvorlig, og han virker ok, sier Luke Shaw til Aftonbladet i spillersonen etter kampen.

Uniteds presseavdeling regner med å ha mer informasjon om skaden først på søndag i forbindelse med kampen mot Burnley.

Marcus Rashford avgjorde kampen til Manchester Uniteds fordel.

Mkhitaryan-scoring

Det så ut som vertene skulle kontrollere det hele inn da Henrikh Mkhitaryan satte inn 1–0 allerede før ti minutter var spilt.

Les også

TV 2 risikerer å bli utestengt fra OL

Marcus Rashford fikk først en sjanse, før han på andre forsøk spilte fri armeneren som gjorde ingen feil.

Det var også Manchester United som tok initativet etter scoringen, og hadde flere farligheter, og keeper Ruben i Anderlecht-buret vartet opp med flere strålende redninger.

Les også

Zlatan ikke med på årets lag i Premier League

Rojo ut med skade

Allerede etter 20 minutter ble José Mourinho nødt til å gjøre endringer, da Marcos Rojo måtte av banen på båre. Midtstopperen har vært solid for de røde den siste tiden, og ble nå erstattet av Daley Blind.

Henrikh Mkhitaryan feirer scoringen sin med Marcus Rashford (t.h) og Jesse Lingard.

Da tok det kun et par minutter før utligningen satt.

Youri Tielemans hamret ballen i tverrligger. Hjemmeforsvaret fikk ikke klarert ballen, og til slutt var det Sofiane Hanni som fikk æren av å sette inn 1–1. Da lå det an til ekstraomganger på Old Trafford.

Men United ville avgjøre dette i ordinær tid, og hadde flere fete sjanser til å gjøre nettopp det.

Les også

Her er gigantanlegget som skal gjøre Chelsea enda mektigere

Store United-sjanser

Jesse Lingard var nære på ved et innlegg fra Luke Shaw, mens Marcus Rashford fikk en gigantsjanse alene med keeper, men fikk en litt lang berøring da han prøvde å runde Ruben.

Zlatan Ibrahimovic fikk noen minutter senere ballen foran kassa til Anderlecht, men avslutningen var svak til svensken å være.

Zlatan-skade

Når heller ikke Paul Pogba klarte å sette ballen i mål fra kloss hold, begynte klokka å tikke mot ekstraomganger.

Det siste som skjedde i ordinær tid var at Ibrahimovic gikk ned for telling etter å ha hoppet etter en ball. Reprisen viste at svensken ikke klarte å bøye av kneet i det han landet, og Zlatan ble liggende i smerter - og klarte ikke spille ekstraomgangene.

Zlatan Ibrahimovic hadde tydelig vondt i kneet.

Rashford-magi

Men Manchester United presset på videre, og Anderlecht mistet ballen med en gang de fikk tak i den. Det handlet til slutt bare om når scoringen skulle komme.

Minuttet inn i andre ekstraomgang satt den for hjemmelaget.

Les også

Mourinho langer ut mot spissene: - Resultatet burde vært mye bedre

Marcus Rashford tok ned ballen inne i feltet. Med to mann på seg dro han ballen lekkert til venstre, før han satte ballen nede til høyre for Ruben.

Da var mye gjort, og lite tydet på at et sluttkjørt bortelag skulle komme tilbake.

Det klarte de heller ikke. Manchester United skal spille semifinale i Europa League. Så gjenstår det å se om de får med seg den svenske superspissen dit, eller om skaden er så alvorlig som man frykter fra bildene.

Publisert:
  1. Manchester United
  2. Zlatan Ibrahimovic

Mest lest akkurat nå

  1. Ny direkterute fra Sola

  2. Stavanger konfekt konkurs

  3. Vinden skaper trøbbel – ferjer omdirigeres til Hanasand

  4. Omkamp om grønt tak på Sølvberget: Kan bli byens mest spektakulære park

  5. Derfor er det sommer­grønt i Roga­land i januar

  6. Spotify fjerner Neil Youngs musikk