Birk Risa brøt ny barriere i Köln: – Det var veldig stort

Fikk sin debut fra start da Köln tok sesongens første Bundesliga-seier.

Birk Risa (t.v) kaster seg inn i en duell mot Wolfsburgs Yannick Gerhardt under lørdagens Bundesliga-kamp. Köln tok sesongens første seier og vant 1-0.
  • Stig Nilssen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Debut fra start og sesongens første seier for Köln, Sola-gutten Birk Risa (19) kommer aldri til å glemme lørdag 16. desember 2017.

– Det var veldig stort, enormt kjekt. I tillegg gikk det veldig bra for min egen del. Jeg var mye involvert og trenerne var fornøyde etter kampen, forklarer Risa overfor Aftenbladet.

Tre-fire år med knallhard jobbing betalte seg fullt ut for Birk Risa lørdag. Etter å ha fått et innhopp mot Freiburg forrige helg, startet han kampen da Köln tok sesongens første seier for sesongen. Jumboen i Bundesliga slo Wolfsburg 1-0 på hjemmebane foran drøyt 41.000 tilskuere.

Godt signal

Den tyske storklubben Köln har mildt sagt hatt en elendig sesong i den tyske toppdivisjonen. Før lørdagens kamp mot Wolfsburg, sto de med tre uavgjorte og 13 tap. Laget har vært veldig rammet av skader, 11-12 spillere er for tiden ute.

Birk Risa ser at hans debut fra start nok har sammenheng med alle spillerne som er skadd. Forsvarsspilleren startet nemlig på topp i angrepet sammen med Lukas Kluenter - en posisjon forsvarsspilleren Risa har erfaring med fra tidligere år.

Les også

Birk Risa har ventet, vært tålmodig og jobbet knallhardt. Så kom belønningen.

Etter 63 minutter ble han tatt av banen, Risa hadde fått en smell i vristen og klarte ikke løpe skikkelig. Innbytter Christian Clemens scoret vinnermålet fire minutter etterpå.

– Nå fikk jeg min første kamp fra start og laget sin første seier. Det bygger kanskje på seg. Det er i alle fall et signal om at trenerne ser på deg som en spiller som tilfører noe, påpeker Risa.

Kjemper på

– Hvordan er stemningen når dere ligger sist med ni poeng opp til Werder Bremen på kvalifiseringsplassen?

– Det er faktisk bedre enn du kanskje skulle trodd. Vi ligger ikke godt an, men skal kjempe så lenge det er håp, svarer Risa som forlot Sandnes Ulf og dro til Köln for tre og et halvt år siden.

Publisert:
  1. Bundesliga

Mest lest akkurat nå

  1. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

  2. Etterlyser eiere av tyvegods i Sandnes

  3. – Så har nok en stemme fra barn­dommen stilnet

  4. Mener han blir holdt i klubben mot sin vilje

  5. Nå løftes den nye brua på plass

  6. Hun brukte syv år på å pusse opp det gamle huset. Målet ble å be­holde frem­for å er­statte