Vilde (18) hyllet i hjembyen etter at hun kom hjem med fire VM-gull

Vilde Nilsen (18) fikk en velfortjent hyllest i hjembyen etter sitt vanvittige VM.

MESTERSKAPSDRONNINGEN: Vilde Nilsen viser stolt frem sine fem VM-medaljer.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Vilde Nilsen hadde et vanvittig para-VM i Canada der hun tok fire VM-gull (7,5-kilometer, sprint, stafett og 15 kilometer) i tillegg til én bronse på skiskyttersprinten.

Tirsdag kveld kom den 18 år gamle jenta hjem til Tromsø etter den utrolige uken hun aldri kommer til å glemme. Nilsen som fylte 18 år 12. januar i år kunne altså reise hjem som mesterskapets ubestridte dronning med vanvittige fem VM-medaljer.

– Det er ekstremt innafor. Jeg hadde ikke trodd det før jeg dro, at jeg skulle klare å ta tre individuelle gull og ikke minst et laggull, som betyr ekstremt mye. Det er som sagt veldig uvirkelig og jeg håper jo det fortsetter like bra i de kommende årene. Det er i hvert fall en kjempemotivasjon for VM på Lillehammer, sier Vilde Nilsen til iTromsø tirsdag kveld, i det hun omfavnes av varme klemmer, norske flagg og røde roser på Langnes lufthavn i Tromsø.

 • Se mottakelsen Vilde Nilsen fikk da hun landet i Tromsø tirsdag kveld:
iTromsø-sporten

Nilsen har alt mulig grunn til å være topp motivert for videre satsing frem til neste VM som er på Lillehammer i 2021. Mottakelsen var det i hvert fall ingenting å si noe på.

– Det er ekstremt fint og jeg blir litt tom for ord. Jeg er veldig rørt, det er nesten så man ikke vet hva man skal si. Man blir veldig glad inni seg, og jeg setter utrolig stor pris på Kvaløysletta Skilag og NTG som kommer her og tar meg imot etter en slik lang reise, sier Nilsen etter 30 timer på reisefot.

Les også

Tromsø-jenta tok nytt VM-gull. Etterpå ventet en overraskelse fra kongen.

– Vanskelig å overgå

18-åringen hadde i samme stil som Therese Johaug satt seg som mål med én VM-medalje før mesterskapet.

– Jeg hadde håp om én medalje, uansett om det ble gull, sølv eller bronse. Jeg visste det kom til å bli ganske hard konkurranse, så når jeg da klarte fire gull og én bronse, så er det som sagt veldig uvirkelig og ekstremt artig. Man blir veldig stolt og rørt over seg selv, at man klarer det, sier den 18 år gamle Tromsø-jenta.

– Fire gull og én bronse i ett VM, kan du overgå det noensinne?

– Det skal vanskelig gjøres. Det er bare å satse mot neste VM og ikke minst neste PL (Paralympiske Leker) i 2022. Det lover jo godt hvis jeg klarer å holde denne formen så lenge, smiler Nilsen.

Les også

Vilde (18) i tidsdrama da hun ble verdensmester: – Det er helt surrealistisk

Vunnet verdenscupen

Det er ikke kun i VM at Nilsen har markert seg denne sesongen. Hun har allerede vunnet verdenscupen sammenlagt før den siste runden i Japan.

– Det er fortsatt litt smådiskusjon angående det, men planen er at jeg skal dra, sier Vilde Nilsen.

LYKKELIG: Vilde Nilsen ble dynket ned i varme klemmer og flotte roser på Langnes lufthavn.

Verdenscupavslutningen er 12.–18. mars i Japan. Dermed blir det kort tid hjemme i Tromsø der hun skal ta igjen på både søvn, familietid og ikke minst skolearbeid.

– Da blir jeg ikke veldig lenge hjemme, så da handler det bare om å være mest mulig med familien, slappe av og ikke minst ta igjen litt skolearbeid før lærerne på NTG begynner å rive seg i håret, humrer skitalentet.

Å feire noen av de fem VM-medaljene har det blitt liten tid til.

– Det var litt vaffelspising og sang på kvelden i Canada, men ikke så veldig mye. Heller ikke i dag blir nok den største feiringen. Jeg har reist så lenge og er ganske sliten, så det blir hjem å spise og ikke minst sove og få en god natts søvn for å stille meg inn i tidssonen her i forhold til Canada, sier Vilde Nilsen.

– Hvor sliten er du nå?

– Jeg står her og skjelver litt nå, så jeg burde nok komme meg i seng snart, smiler gullvinneren.

Publisert:
 1. Vilde Nilsen
 2. Canada
 3. Langrenn
 4. Gull

Mest lest akkurat nå

 1. 61 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

 2. Sandnes-ordfører: – Tror helseministeren har misforstått noe

 3. Nå kan alt skje i Stavanger!

 4. Trente med Viking – nå jakter han på opprykk

 5. Ekteparet vil at den nye butikken på Madla skal vekke gode barndomsminner

 6. Ingen erstatning foreløpig, men kommunen strekker fram ei hånd