Kroatia-stjernen tok et kraftig oppgjør med kritikerne: – Folk bør respektere meg

Dejan Lovren mener han og laget har fått ufortjent mye dritt.

Dejan Lovren hadde god kontroll på Harry Kane i VM-semifinalen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Kroatia-England 2–1 e.e.o

MOSKVA: Midtstopperen sto foran de kroatiske supporterne, formet et hjerte med fingrene, mens tårer rant nedover kinnene. Kraftstopperen slo den ene hånden mot hjertet, mens han løftet den andre i været med knyttet neve.

For første gang siden Kroatia fikk sin selvstendighet i 1991 er de i VM-finalen i fotball. Etter den historiske semifinalen gikk spillerne naturligvis med hodet høyt hevet gjennom intervjusonen etter kampen.

En opplagt Lovren var en av dem som tok seg god tid til å snakke med journalistene, men han benyttet også anledningen til å ta et tydelig oppgjør med kritikerne.

– Det var følelser, det var alt det som skjer inni deg, svarte Lovren da Aftenposten spurte om tårene også fortalte noe om det tøffe han har vært gjennom de siste årene.

Da hadde han ikke lagt skjul på at han føler seg dårlig behandlet i mediene, det samme mener han om det kroatiske laget.

– Jeg er utrolig stolt, spesielt etter alt vi har gått gjennom. Vi fortjener å være her i dag, spesielt med alt som ble sagt om oss før kampen. Vi viste karakter, folk bør respektere oss fra i dag av, sa midtstopperen.

Les også

Englands VM-drøm knust: Kroatia til historisk finale

Dejan Lovren sammen med matchvinner Mario Mandzukic.

Fikk gratulasjon av Klopp

Selv har han mange kritikere, både i Kroatia, England og blant Liverpool-supportere. Også under dette mesterskapet har folk hjemme lurt på om han er god nok.

– Dere snakker om at jeg er sånn og sånn, men jeg mener folk bør respektere meg. Fra i dag bør alle i Kroatia og verden rundt tenke at vi klarte å skape historie. Vi har spilt 120 minutter tre ganger, likevel hadde vi friskere bein enn engelskmennene på slutten, sa stopperen.

Han gikk fra Southampton til Liverpool i 2014, men tiden på Merseyside har vært stormfull både på og utenfor banen.

Kritikerne fikk vann på møllen etter Liverpools 1-4-tap for Tottenham i fjor høst. Da valgte Jürgen Klopp å ta kroaten av banen etter 31 minutter. Da hadde Harry Kane herjet vilt med Liverpool-stopperen.

Dette var noe Lovren ble spurt om på pressekonferansen dagen før VM-semifinalen.

– Jeg skjønner ikke de spørsmålene. De ser alltid tilbake mot noen tabber jeg har gjort. Men det er dette som får meg til å jobbe hardt, for å vise at de tar feil, slår Lovren fast.

Da hadde han allerede rukket å få en gratulasjon fra Klopp.

– Han er stolt av meg og det jeg har oppnådd, han vet hva jeg gikk gjennom. Han er en god mann, selv i tøffe tider støttet han meg alltid, sier Lovren.

Les også

«Det vi så i kveld var et dypdykk inn i det som avgjør uendelig mange fotballkamper»

Domagoj Vida sammen med det som kanskje blir fremtidige spillere på det kroatiske landslaget.

Mener han er en av verdens beste

Han bruker nå verdensmesterskapet for å bevise at han er en av de beste midtstopperne i verden.

– Det mener jeg at jeg er. Jeg vil ikke være arrogant, men jeg mener definitivt det. Er du i finalen, så spiller du på et av de to beste lagene i verden, sier Lovren.

De siste månedene har vært uvirkelig for den tidvis så utskjelte forsvareren. I mai spilte han Champions League-finale med Liverpool i Kiev.

– Det er nydelig. Hvis noen hadde sagt dette til meg ved starten av sesongen, at jeg skulle være i to av de største finalene i verden, ville jeg tatt det med en gang. Jeg har vært gjennom myte dritt vil jeg si, men nå får jeg tilbake, sier Lovren.

– Har denne våren vært en ny start for deg?

– Det er en perfekt sesong. Dessverre vant vi ikke Champions League-finalen, men nå dette. Vi skrev historie i dag.

Han mener Frankrike er favoritter i finalen, men legger til at underdog-posisjonen er noe det kroatiske laget trives veldig godt med.

Publisert: