Federer gleder seg til ny finaleduell mot rivalen: – Det blir herlig

Veteranen jakter sin fjerde strake seier mot Rafael Nadal.

Roger Federer (t.v.) har vunnet tre strake kamper mot Rafael Nadal. I kveld møtes de i finalen i Miami Open.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Roger Federer gleder seg til å måle krefter mot rivalen Rafael Nadal i Miami Open-finalen. Sveitseren jakter sin fjerde strake triumf mot spanjolen.

Federer (35) er klar for finale mot Nadal etter en heseblesende 2-1-seier mot australske Nick Kyrgios natt til lørdag norsk tid. Nå venter hans spanske rival i finalen. Det er elleve år siden Federer var i finalen i turneringen i Miami.

Les også

Federer overrasket ekspert: – Kan spille til han er over 40

– Jeg visste ikke at det var så lenge, men det er kjekt å være tilbake. Jeg kunne ha gått ut flere ganger i løpet av årets turnering, men jeg klarte å ta meg videre. Det er en god atmosfære her, sa Federer i seiersintervjuet etter kampen.

Nå håper han på en ny triumf mot Nadal (30). 35-åringen har slått spanjolen de tre siste gangene de to har møttes. Federer vant Australian Open-finalen mot Nadal i januar, men også i Indian Wells i California nylig. Han vant også hjemme i Basel i 2015.

Les også

Federer ble hyllet etter thrilleren, men nå beskyldes han for juks

– Det blir herlig å møte "Rafa". Seieren i Australian Open var veldig spesiell for meg, men vi hadde en flott kamp i Indian Wells også. Det var første gang jeg hadde slått ham tre ganger på rad, så nå kan vi like gjerne si fire på rad, sa en smilende Federer, som har fått en strålende start på 2017. Han vant Australian Open og Indian Wells, og nå kan han sikre seg nok en tittel.

Rafael Nadal slo ut italienske Fabio Fognini i sin semifinale.

Finalen går søndag kveld norsk tid.

(©NTB)

Publisert: