Nedtur for Celina: Byttet ut da City ble ydmyket

— Det var langt ifra min beste kamp, sier Bersant Celina etter å ha fått muligheten mot Chelsea.

Det ble ingen god dag for Bersant Celina og Manchester City på Stamford Bridge.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Chelsea-Manchester City 5-1

Chelsea begynner for alvor å finne tilbake til formen etter at Guus Hiddink tok over som manager tidligere i sesongen. Søndag var de klart best og vant 5-1 mot et for anledningen svært ungt Manchester City i FA-cupens 5. runde.

Scoringer av Diego Costa, Willian, Gary Cahill, Eden Hazard og Bertrand Traoré sørget for at Chelsea er klare for kvartfinalen i den prestisjetunge turneringen. For Manchester City ble søndagens nederlag deres tredje strake.

For norske Bersant Celina ble det en skuffende kamp. Han slet med å involvere seg, og ble byttet ut tidlig i andreomgang.

— Det var langt ifra min beste kamp, men jeg holder på ballen og mister den ikke mye, sier 19-åringen selv til Aftenposten.

Les også

«Det er dyrt å svinge til høyre og venstre hvis alternativet er å kjøre rett fram»

To mål på ett minutt

Manchester City manager Manuel Pellegrini har tidligere uttrykt sin frustrasjon over det dette kampprogrammet i England. Til uken skal storklubben spille Champions League, før de neste helg spiller Ligacupfinale mot Liverpool.

Det bar laguttaket mot Chelsea preg av. Chileneren valgte å starte med mange unge spillere, deriblant norske Bersant Celina. Og det var de unge gjestene som fikk den beste åpningen på Stamford Bridge.

Les også

- Mourinho er Manchester United-manager neste sesong

19 år gamle David Faupaula dro av to Chelsea-spillere og kom til avslutning, men skuddet ble reddet av Thibaut Courtois.

Etter 12 minutter var spanske Pedro uhyre nære å sende hjemmelaget i ledelsen. Kantspilleren ble spilt fri av landsmann Cesc Fabregas, men bredsidet ballen i stolpen og ut.

Utenom det var det lite å rapportere om fra Stamford Bridge før det var spilt en drøyt halvtime. Da våknet kampen virkelig til live. Etter 35 minutter sendte Diego Costa hjemmelaget i ledelsen med et kontrollert hodestøt. Jubelen hadde knapt lagt seg da nevnte David Faupala satte inn utligningen.

Et innlegg ble slått inn i Chelsea-boksen, og franskmannen kranglet inn utligningen under ett minutt etter hjemmelagets ledermål.

Les også

City vil gi Celina lang kontrakt

Byttet ut anonym Celina

For norske Bersant Celina ble det en rolig omgang. Unggutten hadde enkelte ballberøringen, men klarte ikke å sette preg på kampen som han gjorde da han fikk ligadebuten sin for noen uker siden. Den gangen endte det med en målgivende pasning til superspiss Sergio Aguero.

19 år gamle Celina ble byttet ut 10 minutter etter pausen. Da hadde Chelsea allerede langt på vei avgjort 5.runde-kampen.

— Det var synd med tap og synd at jeg blir tatt ut så tidlig i andreomgang. Samtidig føler jeg at jeg ikke får ballen nok, sier Celina.

— Jeg tror det holder med å bruke ett ord: anonym. Han ville masse, men fikk ikke til noe særlig, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller om 19-åringens første kamp for start i City-trøya.

Brasilianske Willian sendte vertskapet i ledelsen 2-1 etter 48 minutter. Angriperen ble spilt gjennom av Eden Hazard, og gjorde ingen feil alene med City-keeperen. Fire minutter senere økte midtstopper Gary Cahill til 3-1 med et skudd fra 16 meter.

Og verre skulle det bli for de lyseblå fra Manchester. Eden Hazard har hatt en tung sesong i 2015/16, med kun ett scoret mål. Etter 66 spilte minutter var belgieren igjen på scoringsliten, da han prikket et frispark i nettet fra cirka 20 meter.

Brasilianske Oscar fikk muligheten til å sette inn 5-1 etter 75 minutter, men et svakt straffespark ble reddet av Manchester City-keeper Willy Caballero.

Også Bertrand Traoré var nære å øke ledelsen, men 20-åringens avslutning 10 minutter før full tid traff stolpen. Etter minutt før slutt gjorde han opp for bommen da han headet inn 5-1 for hjemmelaget.

PS: Kvartfinalene i FA-cupen trekkes søndag kveld.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra:

Publisert: