King kan få hjelp på topp: - Kan få brukt kreftene mine offensivt

Med to spisser kan Norge få mer ut av Joshua King. Men hvem blir Kings lekekompis?

tb821b82.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

PRAHA: Joshua King er tilbake som et viktig og klart førstevalg på topp for Norge. Mot Tsjekkia fredag kveld får han også etter alt å dømme en spissmakker å leke med.

Joshua King sier han ikke vet hvem han får selskap av på topp for Norge fredag.

Det passer Bournemouth-spissen bra.

Les også

Dette er Høgmos beskjed til spillerne før skjebnekampen

— Det hadde vært gøy å få en spissmakker. Nå vet jeg jo ikke om jeg starter selv, da, forsøker King seg.

- Litt mindre jobb

Men det gjør han. 24-åringen fra Oslo er bankers på laget som starter VM-kvalikens skjebnekamp på Eden stadion i Praha. Med seg i det som trolig blir en 4-4-2-formasjon blir det en ekstra å krige med på topp. Det kan virke som om 4-2-3-1 og 4-5-1 er lagt i skuffen.

Spissmakker 1: Adama Diomande.

— Å ha en spissmakker gjør at det blir litt mindre jobb, det blir litt lettere. Da kan jeg bruke mer krefter offensivt. Det blir to spisser mot to midtstoppere i stedet for to mot en. Jeg slipper å ta ut deres midtbaneanker på egenhånd. Alle de tre andre spissene er gode makkere, men jeg vil ikke si hvem av de tre jeg helst vil spille med, sier Premier League-spilleren.

Les også

Tjærnås: Jeg ønsker meg to ting i kveldens kamp

Han har ristet av seg smårusk fra litt tidligere i høst, har startet tre kamper på rappen for Bournemouth, og er heltent før møtet med Tsjekkia.

Et puslespill

Hvem han får med seg på topp handler til en viss grad også om hvem landslagssjef Per-Mathias Høgmo velger i den sentrale midtbaneposisjonen ved siden av Stefan Johansen.

Spissmakker 2: Tarik Elyounoussi.

Blir det Per Ciljan Skjelbred i stedet for Alexander Tettey, så spiller spissalternativet Tarik Elyounouissi ute til høyre, mens Kings makker på topp blir enten Adama Diomande eller Alexander Søderlund.

Les også

Skjelbred om kritikken: - Hva andre sier om meg som kaptein er ikke så viktig

Spiller Ciljan ute til høyre, så er alle de tre aktuelle partnere for King på topp. Slik Aftenposten ser det lander Høgmo på Diomande.

— Alle tre er i god form og alle er gode makkere, gjentar King.

Det finnes håp

Han mener Tsjekkia ikke må undervurderes tross svake resultater og en dårlig start på kvaliken.

— Dette er et bedre lag enn Aserbajdsjan og San marino. Men det er mulig å slå dem og ta tre poeng. Jeg undervurderer dem ikke i hvert fall.

Landslaget har sett Tsjekkia på video. King har notert ett og annet.

Spissmakker 3: Alexander Søderlund

— De har gode kantspillere, men de er ikke verdens raskeste bakover på banen. Det er mulig å ta dem på kontringer. Tar vi tre poeng her vil det gi oss selvtillit inn i neste kamp som er i mars. Da står vi med seks poeng, og da vil vi meldes oss på igjen i gruppen. Det ser litt lysere ut da, sier spissen.Han sier han trigges litt ekstra av kamper hvor det er litt på spill. Og formen er god.

— Jeg føler meg veldig bra. Jeg er tilbake på laget i klubben, har spilt tre kamper fra start, og vi skal gå "all in" på fredag.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det blir kåringer fra fotballsesongen, Martin Ødegaard-diskusjon og en Tottenham-supporters bekjennelser:

Publisert: