Zuccarellos trener har fått sparken

– Aldri hyggelig når sånt skjer.

Mats Zuccarello og hans New York Rangers er på utkikk etter ny trener.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

New York Rangers avsluttet en trøblete sesong med et brutalt tap. Nå har klubben sparket Mats Zuccarellos trener Alain Vigneault.

– Det er aldri hyggelig når sånt skjer. Han ga meg sjansen, og det betyr mye for meg. Han trodde på meg, og etter at han kom inn, har jeg hatt en ålreit karriere, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

– Sånn er bransjen

Vigneault, som nå må gi seg etter fem år i klubben, er den tredje mestvinnende treneren i Rangers' historie. Han ledet klubben til Stanley Cup-finale i 2013/2014-sesongen. Med store endringer ventet neste sesong, kom ikke søndagens beslutning fra manager Jeff Gorton som lyn fra klar himmel.

– Sånn er bransjen. Når man har hatt en så dårlig sesong som vi har hatt, skjer sånne ting, konstaterer Zuccarello.

Lørdag tapte Rangers hele 0-5 for Philadelphia Flyers. Ikke bare fikk gjestene juling på isen, de måtte også se hjemmelaget feire en sluttspillplass Rangers selv ikke var i nærheten av.

Ville fortsette

Med tapet var det klart at Rangers endte aller sist i sin avdeling, og går glipp av sitt første sluttspill siden 2009/10. Vigneault mener selv at han var rett mann til å føre laget videre.

Alain Vigneault er ferdig som New York Rangers-trener.

– Det er min mening. Jeg mener en av de sterkeste delene i denne organisasjonen er trenerstaben, sa han til NHLs nettside.

Det er ikke kjent om de øvrige trenerne blir værende eller ikke, men på NHLs side står det at keepertrener Benoit Allaire får bli værende ettersom han har en sterk relasjon til den svenske stjernekeeperen Henrik Lundqvist. Allaire har vært keepertrener for svensken siden 2005.

Zuccarello har ett år igjen av kontrakten med New York-klubben.

(©NTB)

Publisert:
  1. Mats Zuccarello
  2. New York Rangers

Mest lest akkurat nå

  1. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

  2. Det går ikkje så bra med Knut (42) på Mallorca

  3. Disse korona­reglene gjelder nå

  4. SV krever kontantstøtte for å hjelpe folk med strømregningen

  5. 8 myter om koronavaksinen

  6. Marcus (8) er koronasmittet. Det var ikke åpenbart for noen. Så ble det for første gang masse­testing på skolen