18-åring toppscorer da Norge tangerte rekord i VM - nå venter Danmark

Tangerte scoringsrekorden fra VM i 2007.

Christian Berge fikk se laget sitt gjøre jobben mot Chile og samtidig tangere scoringsrekorden i VM.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

NORGE-CHILE 41–20

HERNING: Norge tok sin fjerde strake seier da Chile ble knust 41–20 tirsdag.

Norge har dermed kommet seg greit gjennom de fire første gruppespillskampene: Tunisia ble slått med ti mål i åpningskampen, Saudi-Arabia ble slått med 19 mål, før Østerrike også fikk juling med ti måls margin.

Chile ble hektet av snaut midtveis i 1. omgang, og kampen var i realiteten aldri spennende.

Norges toppscorer ble Alexander Blonz med åtte mål. Etter kampen ble Stavanger-karen også kåret til banens beste.

– Det var veldig gøy å spille. Jeg fikk ballen mye, og det var gøy å spille. Jeg har fått spille de fire kampene jeg på forhånd hadde antatt å spille. Det har gått veldig bra, og det er jo gøy for meg. Men jeg tror ikke rollen på laget har forandret seg. Magnus (Jøndal) er jo en av verdens beste venstrekanter, sa Blonz til TV3.

Danmark i neste kamp

– Det som er morsomt er at guttene hadde det så artig. Å prestere er morsomt, og det tar vi med oss videre, sa landslagssjef Christian Berge til TV3 etter kampslutt.

Torsdag venter ren gruppefinale mot VM-vert Danmark foran 15.000 hjemmetilskuere i Herning. Den kampen ser Berge virkelig frem til.

– Det blir den største testen. Vi startet mot Tunisia, åpningskamper er alltid litt spennende, men vi vant ganske klart. Nå kommer den virkelige testen. Danmark har også storseire hele veien. Det blir spennende på torsdag, jeg gleder meg virkelig. Det blir litt av et bra.

Gleder seg gjør også stjernespiller Sander Sagosen.

– Tankene har gått mer og mer mot Danmark-kampen, selv om vi har tatt oppgaven seriøst også i de andre kampene. Vi har fått spille oss varme, alle er i gang, vi har fin flyt, sa Sagosen i TV3s VM-studio.

Alexander Blonz ble Norges toppscorer mot Chile.

Vikaren Blonz

Christian Berge gjorde én endring på laget fra start sammenlignet med Østerrike-kampen.

Magnus Jøndal har en kjenning med «noe» i låret, dermed startet Alexander Blonz fra Stavanger på venstrekanten. Dette var hans første start for Norge. Og 18-åringen fra Stavanger fortsatte storspillet.

Han viste igjen at han spiller fullstendig uten nerver.

Strekspiller Henrik Jakobsen fikk spilletid mot Chile. Her jubler for scoring.

I 1. omgang ble det fire mål, én bom og én teknisk feil på unggutten. Etter pause puttet han på ytterligere fire mål og noterte to bom.

Han spilte hele kampen.

Landslagstrener Berge tar naturligvis ingen sjanser med Jøndal, som har vært enormt god til nå i mesterskapet, før alvoret starter mot Danmark på torsdag.

Norge trenger en skadefri og kampklar Jøndal i jakten på VM-tittelen. Men vikaren har vist seg å ta nivået på en imponerende måte.

Norges kaptein Bjarte Myrhol i kamp inne på streken.
Kristian Bjørnsen var som vanlig sikkerheten selv fra høyrekanten.
Sander Sagosen spilte første halvdel av 1. omgang, samt en overtallsperiode, før han tok plass på benken.

Aldri spennende

Laget trenger også keeperspill i verdensklasse.

Målvaktene Torbjørn Bergerud og Espen Christensen fikk én omgang hver. Bergerud, som er Norges førstevalg mellom stengene, jaktet den gode følelsen etter at Espen Christensen overtok i buret mot Østerrike.

Han noterte seg for sju redninger i 1. omgang før Christensen slapp til de 30 siste.

Torbjørn Bergerud voktet Norges mål i 1. omgangen mot Chile.

Chile ble hektet av snaut halvveis i 1. omgang. Og etter 17 minutter fikk Sander Sagosen og kaptein Bjarte Myrhol hvile. Inn kom Magnus Gullerud og Gøran Søgard Johannessen.

Johannessen fortsatte storspillet fra Østerrike-kampen og var både aggressiv og direkte i stilen. Da er Flensburg-proffen vond å stoppe.

Norge ledet 21–12 til pause.

Rekordjakt

Norge fortsatte å øse inn mål etter pause. Og rekorden på antall scorede mål i VM-sammenheng var plutselig innen rekkevidde.

Norge scoret 41 mål mot Angola i VM i 2007. Mot Chile ble den rekorden tangert.

Midtveis i 2. omgang sto Norge med en sekser som knapt har spilt sammen før. Kevin Gulliksen overtok på høyrekanten, Magnus Abelvik Rød, Gøran Søgard Johannessen og Espen Lie Hansen utgjorde bakspillerrekken, Alexander Blonz på venstrekanten og Henrik Jakobsen inne på linjen.

Norge kjempet etter hvert mot kokken for å klare rekorden, og noen bom mot slutten gjorde at det stoppet på 41 scoringer.

Neste oppgave for Norge i VM er storkampen og gruppefinalen mot Danmark på torsdag.

KAMPFAKTA:

Norge – Chile 41-20 (21-12)

Boxen. Ca. 4000 tilskuere

Norge: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen – Sander Sagosen 3, Bjarte Myrhol 3, Henrik Jakobsen 2, Magnus Jøndal, Kristian Bjørnsen 4, Magnus Gullerud 1, Gøran Johannessen 4, Christian O'Sullivan 2, Eivind Tangen 2, Harald Reinkind, Kevin Gulliksen 3, Alexander Blonz 8, Magnus Abelvik Rød 4, Espen Lie Hansen 5.

Toppscorer Chile: Esteban Salinas 9.

Dommere: Karim Gasmi og Raouf Gasmi, Frankrike.

Utvisninger: Norge 1 x 2 min., Chile 2 x 2 min.

Publisert: