Oilers freder Gulbrandsen – bruker millionbeløp på nye spillere

Oilers-eierne tar grep. Nå hentes to-tre nye importspillere. Målet er krystallklart: NM-finale.

Publisert: Publisert:

Oilers-trener Pål Gulbrandsen får to-tre nye spillere i stallen. Det forplikter også for treneren. Importspillerne skal være på plass i løpet av januar. Foto: Carina Johansen

  • Kjetil Flygind
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Oilers ligger 34 poeng bak serieleder Storhamar. Torsdag kveld møtes de to til det som vanligvis ville vært en toppkamp i DNB Arena.

I stedet er det et møte mellom den suverene serielederen fra Hamar og middelhavsfareren fra Stavanger.

Men nå vil ikke Oilers-eierne sitte stille og se på. Derfor åpnes lommeboken på vidt gap.

To-tre nye importspillere, primært fra USA/Canada, skal på plass i løpet av januar. En senter og en ving.

Pris?

– Vi går inn med et betydelig beløp. Det er mer enn én million kroner, og mindre enn tre, bekrefter Oilers-eier Tore Christiansen til Aftenbladet.

Før han tok juleferie satte han sportssjef Pål Haukali Higson i gang med å skanne markedet. Nå har det dukket opp to konkrete spillere som Oilers jobber med å få til Stavanger.

Les også

Oilers gikk på uhyre pinlig tap mot tabelljumboen

Hadde to valg

Og da Higson, som ikke har truffet like bra med forsterkningene før denne sesongen som tidligere, meldte tilbake om spennende funn, kastet Christiansen seg på telefonen til resten av styret og eierne.

Beskjeden var klar:

– Jeg sa vi hadde to valg: Vi kan sitte stille og se på og tro at dette tar oss dit vi vil. Eller så må vi inn med noen kroner. Og det har vi besluttet at vi skal, sier Christiansen, som roser eierne og styret for raske beslutninger og handlekraft.

Oilers-benken får nye innslag i løpet av januar. Foto: Anders Minge

I høst ble nyervervelsene Harrison Reed og Tony Romano sendt hjem. Det var første grep fra ledelsen for å få skuten på rett kjøl. Gevinsten var mager. Selv om nye ble hentet inn.

Spillet skulle forenkles, krydderet skulle legges vekk. Det ga heller ingen spesiell gevinst. Nytt møte i desember. Der fikk spillere, trenere, ledelse og eierne, representert ved Christiansen, si sin mening.

Men det har fortsatt å lugge. Det har liksom ikke vært særlig bedring å spore. Et foreløpig bunnpunkt ble nådd da Kongsvinger slo Oilers i Kongshallen 30. desember.

Les også

Oilers-treneren etter sjokktapet mot Kongsvinger: – Vi er ikke bedre

Presset øker på Gulbrandsen

Derfor skal laget forsterkes med to-tre spillere som skal heve laget. Det betyr også at konkurransesituasjonen blant Oilers’ utlendinger skjerpes betraktelig. Det kan også bli en ny situasjon å hanskes med.

Millioninvesteringen kommer med en forpliktelse. Også for trener Pål Gulbrandsen, som får fortsette som trener.

– Vi kan ikke ha pekeleken som alle andre. Det er det letteste. Men da har du én mann som får skylden, og 25 andre som fredes. Vi tenker mer sånn at hvis treneren har fått det han trenger for å levere det han skal til oss, og ikke leverer, da har han en utfordring, sier Christiansen.

Og fortsetter:

Oilers tapte for Kongsvinger borte 30. desember. Nå er forsterkninger på vei slik at målet om NM-finale senere i vinter kan innfris. Foto: Fredrik Refvem

Les også

Husker du hva som skjedde i sportsåret 2017?

– Men vi er ydmyke i denne situasjonen og mener at vi mistet veldig mange gode spillere før denne sesongen. Og sett i ettertid har vi kanskje ikke klart å verve like godt som før. Mens flere andre lag har vervet veldig bra, og alle ære til de for det. Det er en sammensatt problemstilling. Derfor kan vi ikke be Gulbrandsen om å ta sin hatt og gå. Det føler vi ville vært urettferdig. Han må få det han trenger for å få det til, og så får vi evaluere når vi har gjort oss ferdige med sesongen. Det er nok der vi er.

– Det betyr at regnskapet for trener Pål Gulbrandsen først begynner å gjelde når de nye spillerne er på plass?

– Det er riktig måte å se det på, ja. Det vet Gulbrandsen selv også. Han har fått beskjed om at «nå får du det du peker på, og nå er det opp til deg å levere». Han kjenner nok litt på den, men det får han tåle. Hvis man vil være der oppe, så må man tåle det. Det fører litt press med seg å være trener i denne klubben, det skal vi lære oss å leve med, sier en klar Tore Christiansen.

Skal til NM-finale

Han sier eierne og styret i høst ville vente for å se an utviklingen til laget. Men nå som sluttspillet nærmer seg og det har vært lite tegn til bedring, tvang det seg frem grep.

– Vi må er kjenne at det vi har foran oss ikke er godt nok i forhold til ambisjonsnivået til klubben. Og ambisjonsnivået vårt er hugget i stein: Det er å være blant de tre øverste når serien er ferdigspilt, og ta oss til finalen i sluttspillet. Det første kan bli en utfordring. Jeg sier ikke at det er umulig, men realistisk sett kan det bli en utfordring. Den andre biten er vi tydelige på. Vi skal til finalen i sluttspillet.

Det laget som tar imot Storhamar torsdag kveld ser ikke ut som noe finalelag.

Men hjelpen er på vei.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Viking heldige som fikk poeng i Aalesund

  2. To nye smitte­tilfeller i Stavanger

  3. Indre Østfold stenger ned etter smitteutbrudd

  4. FHI vil stille klare krav til hjemmesydde munnbind

  5. Leteak­sjon i Hunn­edalen etter mann (74)

  6. Savnet 63-åring funnet omkommet

  1. Stavanger Oilers
  2. Ishockey
  3. Eliteserien (hockey)