Bakenga: - Jeg fikk gåsehud da jeg kom inn

Mushaga Bakenga ble i fjor hetset da Rosenborg spilte mot Molde. Men da den hjemvendte 23-åringen entret banen i comebacket, sto jubelen i taket.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Rosenborg — Haugesund 6-0

Lerkendal: Etter 60 minutter av lørdagens kamp kom byttet «alle» ventet på. Mushaga Bakenga sto på sidelinja, klar for sin første kamp for Rosenborg siden 2012. Siden da har han måttet tåle ukvemsord fra Rosenborg-supportere og blitt drapstruet på Instagram.

Men da 23-åringen kom inn lørdag ettermiddag, hørtes ingen negative tilrop. I stedet kom det et massivt jubelbrøl fra Kjernen og hele Lerkendal da Bakenga kom inn.

— Jeg fikk gåsehud da jeg kom inn. Det var så fantastisk at jeg følte at jeg måtte gi et mål tilbake, sier Bakenga til adressa.no etter kampen.

Les også

Mushaga Bakenga slo tilbake etter hetsen – scoret to mål i RBK-comebacket

Les også

Bakenga om hetsen: - Flaut, pinlig og idiotisk

Tomålsscorer

Og mål ble det for Bakenga. Først var han nære to ganger, men på den tredje muligheten satt den.

Matthias Vilhjálmsson la inn rett foran mål, Bakenga satte inn 5-0, og bak målet eksploderte Kjernen.

En tydelig fornøyd Mushaga Bakenga møtte pressen etter 6-0-seieren mot Haugesund.

Men den tidligere Club Brügge-spilleren stoppet ikke på ett. Rett før slutt fikk han to muligheter fra hjørnet av femmeteren, og plasserte ballen kaldt i hjørnet med venstrefoten.Trener Kåre Ingebrigtsen var full av lovord om sin nyanskaffede spiss.

— Det har vært litt stille rundt «Mush» mens han var i utlandet, men vi har alltid visst at han var bra. Det er strålende at han får vist det med en gang, sier Ingebrigtsen til adressa.no.

Les også

RBK-supporter utestenges etter drapstrussel mot Bakenga

— Stoler hundre prosent på Kåre

Selv om han debuterte med to mål, sier Bakenga han ikke er klar for en full kamp foreløpig.

— Jeg må være ærlig å si at jeg ikke er klar for 90 minutter ennå. Men jeg er klar til å bidra når Kåre vil det, som innbytter nå i første omgang, sier Bakenga.

— Jeg stoler 150 prosent på Kåre akkurat nå. Vi har hatt gode samtaler og jeg vet han har gode planer for meg. Det er deilig å ha et sånt forhold til treneren, legger han til.

Rosenborg gjorde hele åtte endringer fra det toppede laget som startet mot Norrköping, og vartet likevel opp med sesongens største seier med 6-0. — Det viser den bredden vi har, vi har en fantastisk kvalitet i stallen. Det er en kamp om å spille, men du kan se at det gjør alle bedre. Det er en god kultur i laget, alle er vinnerskaller og alle vil vise seg frem, så det blir det som i dag, sier Bakenga.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk