Slik reagerer britiske aviser etter ny United-fiasko: – Spark van Gaal NÅ

Kommentator spår opprør om ikke Manchester United-eierne tar grep etter pinlig nederlag.

Slik ser sportsforsidene til Daily Express, Manchester Evening News og Daily Mail ut fredag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Manchester United har vært gjennom noen magre år etter at Alex Ferguson sa takk for seg etter 2012/13-sesongen. Først mislyktes David Moyes, han klarte ikke å ta laget til Champions League. Det klarte Louis van Gaal i sin første sesong som sjef, mens denne sesongen har vært et mareritt for nederlenderen.

Torsdagens tap for Midtjylland i Europa League var den siste dråpen for Manchester Evening News, trolig den avisen som følger klubben tettest.

Manchester Evening News skriver fredag at Louis van Gaal må få sparken.

«Van Gaal må sparkes NÅ» er budskapet i tittelen på en kommentar signert Stuart Mathieson.United tapte 1-2 etter først å ha tatt ledelsen på Jylland. Laget har fortsatt gode sjanser til å gå videre i turneringen siden de skal møte Midtjylland på Old Trafford i returkampen, men Mathieson vil ikke vente så lenge.

LES OGSÅ:

Les også

Stygg smell for Manchester United

Les også

Solskjær: - Sevilla er 99,9 prosent sikkert videre

Les også

Målløst for tamt Liverpool

Nytt bunnpunkt

«Man Utd nådde et nytt bunnpunkt etter nederlaget i Europa League, og det er på tide at klubben kvitter seg med nederlenderen», starter artikkelen, og journalisten er ikke nådig mot van Gaal:

«Hans troverdighet i United er knust. Hans personlige cv og Uniteds rykte smuldrer opp foran øynene på hierarkiet på Old Trafford. De røde ble gjort til latter av en klubb som ble stiftet i 1999 — da United var en supermakt i europeisk fotball.»

Mathieson trekker videre paralleller mellom tidene da Manchester United banket Barcelona og Juventus i Champions League og til å tape mot Midtjylland.

— Fansen gikk rettmessig berserk på sosiale medier. Følger noen på Old Trafford med? Med mindre Ed Woodward (leder) og Glazer-familien (eierne av klubben) tar grep, blir det opprør, skriver han, og spår at supporterne kan komme til å droppe å kjøpe sesongkort.

Kommentaren avsluttes med følgende: «La LVG og United-fansen slippe å lide mer.»

Nederlaget i Danmark får stor oppmerksomhet i britiske aviser.

PRESSET: Louis van Gaal har ikke lyktes som Manchester United-manager.

– United når et nytt bunnpunkt, skriver Daily Express på sin sportsforside.– Latterliggjort, skriver Daily Mail.

Carrick refset United-innsatsen

Mens Louis van Gaal skyldte på skader og uflaks, leverte vikarierende kaptein Michael Carrick rene ord for pengene etter Manchester Uniteds 1-2-tap for Midtjylland.

– Det er bare ikke godt nok. Det vi leverte er ikke akseptabelt. Vi må være mye bedre enn dette, sa han etter kampen og viste en lidenskap som var nesten helt fraværende i det United gjorde ute på banen.

– Vi skapte langt på vei våre egne problemer. Vi scoret et fint mål, men vi fortsatte ikke å spille. Det var en kamp hvor alt lå til rette for oss. Vi skulle ha vunnet, men i stedet reiser vi skuffet hjem, sa han.

Carrick bidro selv til Midtjyllands vending da han rett før pause slo en hodeløs tversoverpasning som ble brutt. Pione Sisto omsatte den i utligningsmålet.

Innbytter Paul Onuachu ble matchvinner for den danske mesterklubben i annen omgang, men Manchester United kan takke sin argentinske reservekeeper Sergio Romero for at det ikke ble flere baklengsmål. Han leverte flere praktredninger.

– Vi har ikke spilt godt nok. En prestasjon og et resultat som i kveld er rett og slett veldig skuffende, og nå har vi gitt oss selv en vanskeligere oppgave enn vi ønsket i returkampen, sa Carrick.

– Det eneste positive er at vi har sjansen til å rette det opp neste uke.

Publisert: