Branns stopperpar trengte konkurranse: – Det er perfekt

Men Vito Wormgoor og Bismar Acosta frykter ikke for plassen på laget etter nykommernes ankomst.

KJEMPENE: Bismar Acosta (til v.) og Vito Wormgoor har vært stoppermakkere i halvannet år.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

BRANN STADION: Det var ingen overraskelse at Brann hentet en midtstopper mot slutten av overgangsvinduet, men at det kom to hadde de færreste sett for seg.

Millionmannen Christian Eggen Rismark er allerede blitt en del av Brann-troppen, mens svenske Jesper Löfgren kommer til klubben på nyåret.

Og da har plutselig Branns faste stopperpar fått to konkurrenter.

– Jeg elsker konkurranse, det holder meg skjerpet. For laget er det perfekt, for meg er det perfekt, så det er en vinn-vinn-situasjon, sier Vito Wormgoor.

– Trengte nye fjes

Kapteinen har sammen med Bismar Acosta vært bankers på Lars Arne Nilsens lag. De var så ubestridte førstevalg at reserven Jonas Grønner til slutt pakket sekken og forlot Brann Stadion grunnet manglende spilletid.

NY MANN: Christian Eggen Rismark blir instruert av trener Lars Arne Nilsen.

For Rismark kan Brann-oppholdet også bli en tålmodighetsprøve. Men at Brann brukte mellom to og tre millioner kroner på å hente ham, tyder på at han har vært sterkt ønsket. Nilsen, som har sansen for spilleren, anser ham nok for å være en reell utfordrer til Wormgoor og Acosta.

– Det er helt ok. Konkurranse gjør at man må være mer fokusert, hvis ikke får man ikke spille. Det er viktig at man må kjempe for plassen på laget, sier Acosta.

Både han og stopperkollegaen er klar for å ta opp kampen.

– Trengte dere konkurransen?

– Det er vanskelig å vurdere etter et stort tap, men gruppen trengte noen nye fjes. Vi har godt av å få litt friskt blod i laget. Vi har ikke slitt, men i de fire siste kampene har vi ikke vært på vårt beste, sier Wormgoor.

Midtbanealternativ?

Et alternativ for å få plass til alle stopperne på laget, kan være å flytte Bismar Acosta opp på midtbanen. I Start spilte han flere kamper i den defensive midtbanerollen, og var ifølge TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen «strålende».

DUO: De to Brann-stopperne har fått mye av æren for klubbens suksess.

– Jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det i Brann, men det er en avgjørelse treneren må ta, sier Acosta.

Til Bergens Tidende sier trener Lars Arne Nilsen at det er en mulighet for at han kan gjøre det om det passer med kampbildet, men at det ikke kommer til være primærrollen hans fremover.

Acosta er uansett ikke fremmed for tanken om å være et midtbanealternativ.

– Jeg har spilt på midtbanen før. Jeg gjorde det i Costa Rica, men det er lenge siden nå. Men det er jo bare fotball, så jeg har jo ikke glemt det. Det er litt annerledes, men jeg kan gjøre det.

Les også

Skålevik nektet å stikke fra Brann midt i gullkampen

Spekulasjoner

Med to nye stoppere inn dørene på Stadion, har spekulasjonene rundt fremtiden til de etablerte forsvarerne begynt å svirre. Begge har rundet 30 år, begge er ambisiøse og begge har snart familie i andre land.

Wormgoors familie har bodd i Bergen i halvannet år, men flytter mot slutten av august tilbake til Nederland fordi eldstedatteren begynner på skolen.

FAMILIEMANN: Vito Wormgoors døtre, Mila og Vita Vienna, har sammen med resten av familien bodd i Norge det siste året. I høst flytter de imidlertid tilbake.

Acosta har både barn og kjæreste hjemme i Costa Rica.

– Jeg vet ikke. Det er vanskelig å si på nåværende tidspunkt, for nå er alt fokus rettet mot å spille godt for Brann. Jeg tenker ikke på noe annet, sier costaricaneren.

– Fått et Brann-hjerte allerede

Det gjør ikke Wormgoor heller.

– Jeg tenker ikke på nye klubber. Det eneste som står i hodet på meg er å fullføre sesongen på en god måte i Brann. Jeg har jo fått et Brann-hjerte allerede, sier han.

Les også

Så mye kjøpte Brann for – og slik forklarer sjefen millionfesten

Men:

– Vi er ambisiøse alle sammen, det er Rune (Soltvedt) og alle andre klar over. Og i fotball kan man aldri vite noe som helst. Vi tar nok en prat i vinter, sier nederlenderen, som er snar med å påpeke:

– Jeg sier ikke at dette er min siste sesong. Jeg liker meg her, familien trives her, jeg føler støtte fra treneren og supporterne, så jeg går ikke rundt med et ønske om å dra.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk