Surt tap for Solbakkens FCK i Europa: – Vi har satt oss i en vanskelig situasjon

FC Københavns ambisjoner om avansement i europaligaen fikk seg en knekk etter hjemmetap mot tsjekkiske Slavia Praha.

FCKs Sotirios Papagiannopoulos i duell om ballen med Slavia Praha-spiller Jan Matousek i europaligaen torsdag. Gjestene fra Praha vant 1-0.
  • bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

FCK - SLAVIA PRAHA 0–1 / SPORTING - ARSENAL 0–1 / CHELSEA-BATE 3–1

Den danske storklubben var høyt oppe etter den kruttsterke 2-1-seieren over Bordeaux i Frankrike i forrige gruppekamp, men torsdag fikk FCK et solid tilbakeslag.

Jan Matousek ble matchvinner med sin scoring like etter pause. De tsjekkiske gjestene hadde også sjanser til å doble ledelsen i Parken.

Med tapet falt FCK ned til tredjeplass i gruppe C etter tre av seks kamper. Københavnerne står med fire poeng. Zenit St. Petersburg topper med sju etter 2-1-seieren over Bordeaux hjemme i Russland. Slavia Praha er tabelltoer med seks poeng.

– Vi er i en svært vanskelig situasjon nå. Vi visste på forhånd at det ville bli avgjort på små marginer og at det blir svært tett i denne gruppen. Vi står overfor en massiv kamp i Praha. Samtidig håper jeg på at Bordeaux tar poeng fra Zenit, men fire poeng halvveis er ikke dårlig, sa FCK-trener Ståle Solbakken.

– Vi spilte ikke dårlig, og jeg er glad for det vi gjorde i første omgang. Slavia er et godt lag og er i god form. De har tatt mange poeng i hjemlig liga, la Solbakken til.

FCK møter Slavia igjen i Praha i neste runde. Deretter er det bortekamp mot Zenit, mens Bordeaux venter hjemme i Parken 13. desember.

Danny Welbeck sørget for at Arsenal vant for ellevte kamp på rad.

Elleve strake for Arsenal

I en annen kamp i Europa League torsdag kveld, sikret Danny Welbeck rsenal 1-0-seier over Sporting på bortebane. Han sørget for at London-klubbens seiersrekke lever videre.

Etter to strake tap i seriestarten, har Unai Emerys Arsenal gått fra seier til seier. Laget topper også sin europaligagruppe etter tre triumfer av tre mulige.

Torsdag satt seieren i Lisboa langt inne, men Welbeck takket for sjansen i startelleveren i det 78. minuttet. Svakt forsvarsspill av Sebastián Coates gjorde at ballen spratt i beina på Arsenal-spissen, som satte ballen i mål alene med Sporting-keeper Renan Ribeiro.

0-1-tapet er Sportings første i årets europaliga, og laget holder dermed annenplassen i gruppe E med seks poeng. Ukrainske Vorskla er treer etter å ha slått poengløse Qarabag 1-0 på bortegress torsdag.

Ruben Loftus-Cheek (i midten) scoret hattrick for Chelsea i 3-1-seieren over BATE Borisov i europaligaen.

Unggutt med hat trick i Chelsea-seier

Et annet London-lag, Chelsea, var også i aksjon i Europa League. Ruben Loftus-Cheek (22) takket for tilliten og scoret alle målene da Chelsea lekte seg til 3-1 hjemme mot hviterussiske BATE Borisov.

Med nok en seier styrer Chelsea mot en sikker førsteplass i gruppe L. London-laget står med ni av ni mulige poeng

Loftus-Cheek var torsdag med fra start for annen gang under Maurizio Sarris ledelse. Unggutten trengte bare to minutter på å vise seg fram på Stamford Bridge. Kontant satte han inn 1-0 etter en 45-graderspasning fra Davide Zappacosta.

Seks minutter senere samme mann ledelsen. Fra fem meter bredsidet han inn Willians corner. Olivier Giroud sto også klar til å styre ballen i nettet, men Loftus-Cheek kom franskmannen i forkjøpet.

Chelsea totaldominerte oppgjøret. I det 54. minutt fullførte Loftus-Cheek hattricket. Dermed ble han første engelskmann til å gjøre en måltrippel i europaligaen siden Harry Kane gjorde det for Tottenham mot Asteras Tripolis i oktober 2014, melder Opta.

BATE Borisov fikk med seg en trøstescoring fra London. Etter et godt slått frispark fikk Alexei Rios stå helt alene og bredsidet ballen forbi Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga.

I den andre kampen i gruppen vant ungarske Vidi 2-0 borte mot PAOK i Hellas. Dermed står trioen bak Chelsea alle med tre poeng halvveis ut i gruppespillet.

(©NTB)

Publisert: