Kristoffersen-rettssaken: Skiforbundet slår tilbake mot økonomi-stikk

Norges Skiforbund kommer til orde på dag to av rettssaken mot Henrik Kristoffersen, før alpinstjernen selv skal forklare seg.

Henrik Kristoffersen (venstre) i Oslo tingrett onsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

OSLO TINGRETT: Etter en åpningsdag i Oslo tingrett hvor Kristoffersens advokat, Odd Stemsrud, hamret løs på skiforbundets pengebruk, og hvordan skiforbundet prioriterte styre og stell over bredde og rekruttering, fikk Norges Skiforbund svare for seg.

Advokat Per Andreas Bjørgan svarte på at Stemsrud viste til årsberetningen til forbundet som sa at administrasjon og styre fikk over 40 millioner, mens bredde og rekruttering-posten fikk bare drøyt 21 millioner.

– Det ble sagt i går at NSF (Norges Skiforbund) ikke legitimt kan bruke midler på administrasjon. Hva tror man at disse personene arbeider med? De tilrettelegger trening og konkurranse over hele landet, sa Bjørgan, før tingrettsdommer Kari Lunde brøt inn og sa at dette kom vel partene inn på under partsforklaringene.

Skiforbundets advokat Per Andreas Bjørgan startet sitt innledningsforedrag onsdag morgen.

– Ikke en vanlig sponsoravtale

Flere nåværende og tidligere topper i skiforbundet skal forklare seg under den ukes lange rettssaken, deriblant skipresident Erik Røste, som var med på å gi det endelige neiet til Kristoffersens Red Bull-avtale.

– Det kravet griper inn i skiforbundets markedsrettigheter. Skiforbundet har rettigheten til denne flaten på hjelmen. Det er de som eier dette på grunnlag av FIS-regelverket, innledet Bjørgan.

– Dette er ikke en vanlig sponsoravtale. Denne avtalen dreier ikke om utøverens navn og bilde. Det dreier seg om en flate på hjelmen som eies av skiforbundet. Det er det som gjør denne saken spesiell, fortsatte han.

Kristoffersen skal forklare seg

Bjørgan trakk frem hvor viktige disse rettighetene er for skiforbundet.

– Skal de største stjernene ha en større andel av markedsrettighetene, eller skal skiforbundet beholde dem og bruke dem kollektivt for landslaget, spurte advokaten.

– Vi vil vise at det er nettopp dette formål NSF forfølger. NSF er en ideell organisasjon og arbeider på bred basis for å fremme barn, bredde, utvikling og utdanning, fortsatte Bjørgan, før han overlot ordet til Anne-Lise Rolland.

Hun tok over og snakket om Norges Skiforbunds regler.

En nyfrisert Henrik Kristoffersen skal avholde sin partsforklaring etter at Norges Skiforbund er ferdig med sitt innledningsforedrag mot slutten av dag to onsdag.

Publisert: