Liverpool ute av ligacupen etter straffesparkkonkurranse

Liverpool dominerte ligacupkampen hjemme mot Arsenal, men klarte aldri å score. Dermed måtte det hele bli avgjort på straffer.

Jürgen Klopp måtte se sitt Liverpool tape for Arsenal på straffesparkkonkurranse.
 • Henrik Gill
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Liverpool-Arsenal 0–0 (4–5 etter straffer)

Det ble en spennende kamp mellom Liverpool og Arsenal i den fjerde runden i ligacupen på Anfield torsdag kveld. På tross av en stor Liverpool-dominans, klarte ikke Jürgen Klopps menn å avgjøre kampen i ordinær tid.

Dermed måtte det straffesparkkonkurranse til.

Arsenals Mohamed Elneny og Liverpools Divock Origi bommet for hvert sitt lag, men det ble Harry Wilson som ble den store syndebukken da han bommet på Liverpools sjette straffe.

Joe Willock ble den store helten på Arsenals sjette straffe, da skuddet snek seg forbi Adrian. Dermed er Arsenal videre til kvartfinalen i ligacupen.

– Liverpool var gode i andre omgang, sa Viasat-ekspert Jan Åge Fjørtoft etter kampen.

Leno ble helten

Arsenals Bernt Leno var en av kampens aller beste spillere, og var hovedårsaken til at Liverpool ikke stakk av med seieren, etter at tyskeren vartet opp med flere strålende redninger.

– Syv redninger, og han er veldig god med beina, skryter Fjørtoft av Leno.

Selv var Leno svært glad for seieren.

– Dette er sjansen til å vinne nok et trofé, som er målet vårt. Det er bra for en keeper å gjøre noen strafferedninger og se noen smilende fjes til slutt. Jeg foretrekker å vinne kamper uten straffesparkkonkurranse. Det viktigste er at vi vant, sa Leno til Sky Sports.

Les også

Disse lagene møtes i Champions League: Solskjær mot Sørloth i «dødens gruppe»

Bernt Leno (t.v.) feirer Joe Willocks (t.h.) avgjørende straffescoring sammen med Dani Ceballos.

Klopp: – Vi er ikke i drømmeland

Etter kampen mente Klopp at Liverpool var nærmest å ta seieren.

– Jeg tror om det ville vært en vinner etter 90 minutter, hadde det vært oss. Men vi er ikke i drømmeland, du er nødt til å score og det gjorde vi ikke. Men jeg likte ulike ting ved kampen, sa tyskeren til Sky Sports etter kampen.

På tross av tapet brukte han anledningen til å skryte av sitt unge mannskap.

– Jeg så en skikkelig prestasjon og mye som vi vil se på banen. Jeg var fornøyd med kampen og jeg hadde elsket å vinne kampen. Men som alle vet er det vanskelig i en straffesparkkonkurranse, sa Klopp.

Xherdan Shaqiri var ikke med i troppen, selv om han spilte forrige ligacupkamp. Klopp hintet om en overgang for sveitseren.

– Det er den tiden i året hvor noen ting skjer i bakgrunnen, sa treneren med et lurt smil.

Møter City i kvartfinalen

Like etter kampen mot Liverpool ble vunnet, ble kvartfinalene trukket. Arsenal møter knalltøff motstand i Manchester City, mens Ole Gunnar Solskjær skal opp mot Premier Leagues store formlag, Everton, på bortebane.

Slik ser kvartfinalene ut:

 • Arsenal-Manchester City
 • Everton-Manchester United
 • Stoke-Tottenham
 • Brentford-Newcastle

Jevnt åpning

Selv om Jürgen Klopp valgte å spille med et reservepreget mannskap mot Arsenal, var det hjemmelaget som hadde det meste av ballinnehavet i den første omgangen, men det var bortelaget fra London som fikk den første målsjansen på Anfield.

Granit Xhaka spilte gjennom Nicolas Pépé på Arsenals venstreside. Vingen spilte ballen inn i feltet til Joe Willock, som uselvisk fant Eddie Nketiah alene med keeper. Men spissen nølte og rotet vekk en stor målsjanse, samtidig som Liverpool-målvakt Adrian kom fint ut og forstyrret unggutten.

Et par minutter senere fikk hjemmelaget sin første sjanse. Nysigneringen Diogo Jota, som scoret i debuten mot Arsenal i Premier League i helgen, fant Marko Grujic foran mål. Men midtbanespilleren traff ikke med avslutningen, som ble ufarlig.

Den første halvtimen var svært jevnspilt, hvor kampen var sjansefattig foruten de to tidligere mulighetene i kampen.

Men like før pause skjedde det mer.

Les også

Liverpools Thiago isolert etter positiv koronatest

Mohamed Salah var en av få Liverpool-stjerner som spilte for de rød mot Arsenal, ettersom Klopp valgte å hvile flere av sine faste førstelagsspillere.

Minamino i tverrligger

Noen minutter før pause ble Saka spilt alene med keeper, men Adrian reddet avslutningen. Og vingbacken ble avblåst for en knepen offside like etterpå.

Så smalt det i andre enden.

Arsenal-målvakt Bernt Leno reddet en heading fra Jota, og på returen dukket Minamino opp. Ballen kom fort på japaneren, som skjøt ballen rett i tverrligger på volley.

Arsenal slapp med skrekken, og det sto 0–0 til pause.

Leno-show

Liverpool startet den første omgangen slik de avsluttet den første, ved å skape sjanser på Arsenal.

Marko Grujic var nære på med en heading over mål, mens Leno måtte varte opp med en strålende redning på en avslutning fra Virgil van Dijk etter et frispark.

Så skulle Jota prøve seg. Portugiseren skjøt like utenfor fra en fin posisjon. Og like etter timen var spilt reddet Leno et knallhardt skudd fra Jota, som fyrte løs fra 16 meter.

Bernt Leno var i fyr og flamme på Anfield, og vartet opp med flere strålende redninger, til Liverpool-spillernes store frustrasjon.

Minuttet senere måtte Arsenals tyske målvakt ut i full strekk nok en gang. Denne gangen var Grujic farlig frempå nok en gang, da han headet et innlegg mot det lengste hjørnet. Men Leno vartet opp med et tigersprang og fikk vippet ballen vekk fra krysset.

Etter 70 minutter var det Adrian som viste seg frem. Arsenal-forsvarer Rob Holding fikk stå helt umarkert inne i feltet, men Adrian reddet headingen fra midtstopperen.

Straffesparkkonkurranse

Men tross en stor Liverpool-dominans klarte ikke de rød å avgjøre kampen på hjemmebane i ordinær tid.

Dermed måtte det straffesparkkonkurranse for å avgjøre den fjerde runden i ligacupen.

Harry Wilson ble den store syndebukken da han bommet på Liverpools sjette straffe. Like etterpå scoret Joe Willock for Arsenal, som sendte Mikel Artetas menn videre til kvartfinalen i ligacupen.

Fulham og Johansen tapte

Norges landslagskaptein Stefan Johansen fikk sjansen fra start for Fulham torsdag, men det ble ingen stor opplevelse da Brentford vant 3–0 i ligacupen.

Said Benrahma scoret de to siste målene for Bradford, og han satte punktum på svært vakkert vis.

Hjemmelaget fikk dermed revansj for tapet i sommerens opprykksfinale. 2-1-seieren på Wembley i august gjør at Fulham spiller i Premier League, mens London-naboen må fortsette i mesterskapsserien.

Stoke slo forrige sesongs tapende finalist Aston Villa 1–0 i en kamp mellom to svært reservepregede lag. Stoke gjorde åtte bytter fra forrige kamp, mens Aston Villa byttet alle 11. Sam Vokes nikket inn et hjørnespark ved nærmeste stolpe i det 26. minutt, og det ble kampens eneste mål.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Liverpool FC
 3. Arsenal FC
 4. Fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Betalte 30.000 kroner for verdiløst teppe

 2. Hett på Madlamark om hus i skolegården

 3. Berisha: – Vet ikke om jeg blir solgt, det er det ikke jeg som av­gjør

 4. Sterk vekst i utleieboligpriser i Stavanger i 2021

 5. Breivik vil trolig bli nektet en ny runde i retten

 6. Glatte veier: Fortsetter med brøyting og strøing utover dagen