Premier i bilcrossløp: Dildoer, kondomer og penisringer

Hanna Petersson vant dameklassen i bilcrosstevnet Landskamp.no på Momarken i 2019. I premie fikk hun blant annet en dildo. Her flankert av Toer Mari Hoel (t.v.) og treer May Irén Frydenlund.

Svenske Hanna Petersson har gått til topps i dameklassen i bilcross på Momarken. På seierspallen får hun en spesiell premie. Det blir det slutt på nå.

Publisert: Publisert:

Kort om saken:

  • Aftenposten har de siste dagene skrevet om kulturen i bilsporten. Det startet med saken om kvinnene som fortalte om sextrakassering.
  • Bilcross har i noen år hatt en praksis med å dele ut sexleketøy til kvinner og menn etter et kjent løp på Momarken.
  • Klubben NMK Trøgstad endret praksis etter det som skjedde i 2019.

icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Fjorårets stevne hadde igjen samlet norske og svenske kjørere både i junior- og seniorklassene i det som heter Landskamp. Den populære, årlige konkurransen på bilbanen i Østfold er en tradisjon. Men premiene skiller seg fra andre stevner i bilsporten. Både menn og kvinner får sexleketøy i premier.

Speakeren, Gunnar Fridlund, hadde noe ekstra på lur til vinneren av dameklassen i fjor.

Lokalavisen Smaalenenes Avis var til stede og fotograferte og kunne rapportere om følgende:

«Ikke bare fikk Hanna Petersson pokal, laurbærkrans og champagneflaske. Hun fikk også dildo og diverse annet «personlighetsutstyr» av Fridlund. Det til mye latter både blant Petersson selv, konkurrenter og publikum.»

– Jeg visste at det kom til å skje. Det var morsomt der og da. Jeg følte det ikke som noe sextrakassering eller nedverdigende. Det ble heller ikke sagt noe dumt, sier 32 åringen.

Men flere syns ikke det er spesielt morsomt å la utøverne stå på podiet og motta sexleketøy etter en idrettskonkurranse.

Les hele saken med abonnement