Vipers-spillerne før avreise: – Skal gi Odense skikkelig kamp

Det er bare en ting som gjelder for Vipers når de reiser til Danmark for å møte Odense i Champions League; de skal videre til kvartfinale.

Her står Vipers-spillerne på kaia i Kristiansand, klare for avreise til Danmark. F.v.: Andrea Austmo Pedersen, Malin Aune, Vilde Jonassen, June Andenæs, Ragnhild Valle Dahl, Henny Reistad, Katrine Lunde, Evelina Eriksson, Marta Tomac, Tonje Haugjord Refsnes, Jana Knedlikova, Linn Jørum Sulland, Emilie Hegh Arntzen, Sunniva Andersen, Hanna Maria Yttereng og Karine Emilie Dahlum. Foto: Nicolai Gaustad Olsen

 • Nicolai Gaustad Olsen
  Fædrelandsvennen
Publisert: Publisert:

KRISTIANSAND: – Vi er veldig gira på den kvartfinaleplassen. Vi kommer til å gi jernet for å vinne de to kampene, og dermed også få fortsette Champions League-eventyret, sier Hanna Maria Yttereng.

Ved siden av henne står Karine Emilie Dahlum og Tonje Haugjord Refsnes og nikker samtykkende.

Fædrelandsvennen treffer de tre, og resten av Vipers-leiren, ved ferjeterminalen i Kristiansand før avreisen til Danmark fredag ettermiddag. Søndag venter den danske serielederen Odense til den første av to kamper i åttedelsfinalen i Champions League.

– Vi skal ned og banke danskene, sier Hanna Maria Yttereng. Her feirer hun og lagvenninnene seier mot CSM Bucuresti tidligere denne sesongen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Les også

Dette blir Vipers’ hjemmebane i første Champions League-kamp

– Dette har vi ventet lenge på. Vi har jo ikke spilt kamp siden midten av februar, sier Refsnes, og refererer til den avsluttende gruppespillkampen mot Krim i Slovenias hovedstad, Ljubljana.

Trent på angrepsspill

Etter Vipers’ europaturné måtte de i åtte dagers karantene og kunne først begynne å trene sammen igjen mandag 22. februar. Ole Gustav Gjekstads lag har den siste tiden trent mest på det offensive for å få angrepsspillet til å sitte.

– Heldigvis har vi veldig mange gode spillere, så vi har hatt et godt nivå på treningene, sier Malin Aune.

– Det har sett bra ut på trening, men det kan jo ikke sammenlignes med å spille kamper. Odense er i regulær sesong og har hatt jevnlig kamptrening, noe som er en stor fordel for dem, sier Gjekstad.

Les også

Kaos i topphåndballen. KRS aner ikke om de rykker opp eller må fortsette seriespillet

I Odense møter Vipers landslagsspillere fra både Danmark og Nederland. Bakspillerne Lois Abbingh, Mie Højlund og Cornelia Nycke Groot er blant dem Vipers må se opp for.

– Odense har flere gode, individuelle spillere som er bra på små flater. Derfor må vi også stå godt i forsvar for å slå dem, sier Refsnes.

Lunde småskadet

Stjernespillerne Nora Mørk og Heidi Løke er ikke med til Danmark. I tillegg er Silje Waade, Jeanett Kristiansen og Karoline Olsen langtidsskadet. Denne uka har dessuten Katrine Lunde pådratt seg en liten skade, noe som gjør henne usikker til søndagens kamp.

Les også

Varsler store endringer – Vipers to kamper fra seriegull

– Hun er med på turen, og det skal vurderes helt inn mot kamp om hun kan spille, sier Gjekstad, som mener Odense har en så å si skadefri tropp.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad har flere spillere på skadelisten foran åttedelsfinalen i Champions League. Nå er også Katrine Lunde usikker til søndagens kamp. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

– De er nok favoritter, men det betyr ikke at vi ikke kan slå dem. Vi har en spent spillergruppe som alle har troen på at vi kan vinne, sier Vipers-treneren.

Bor i Silkeborg

Siden Vipers er dårligst rangert av de to lagene, starter de med hjemmekamp i åttedelsfinalen. Søndagens oppgjør spilles i IBF Arena i Ikast, der Vipers-spillerne også skal trene lørdag.

På turen skal kristiansanderne bo i Silkeborg, en snau halvtime øst for Ikast. Der skal de trene i Jysk Arena hele neste uke, før turen går til Odense og Sydbank Arena for returoppgjøret 14. mars.

– Det blir veldig viktig for oss å være skjerpet fra start i søndagens kamp. Det var vi da vi møtte Metz i den første kampen på europaturnéen. Jentene er giret opp nå, og vi skal gi Odense skikkelig kamp om avansementet til kvartfinalen, forsikrer Ole Gustav Gjekstad.

Første kamp mellom Vipers og Odense følger du direkte på fvn.no fra klokken 18.00 søndag. Vi har også direktesending rett etter kampslutt, der vi får reaksjoner fra Vipers-leiren i IBF Arena.

Les også

 1. Bundesliga-toppscorer til Vipers: – Kommer til å prege den norske serien og Champions League

Publisert:
 1. Håndball
 2. Champions League håndball
 3. Vipers Kristiansand

Mest lest akkurat nå

 1. Denne gutten ble innbygger nummer 20.000

 2. Kvinne døde i boligblokkbrann i Stavanger

 3. Ung mann til Haukeland sykehus etter drukningsulykke utenfor Jørpeland

 4. – Vi har en tydelig oppblussing av situasjonen

 5. Ordførerne har tre alternativer

 6. Dramatisk redningsaksjon da bobil havnet i sjøen ved Tungenes fyr - eier er avhørt og politiet avslutter saken