Selvmål og keepertabbe for West Ham: Åpner for Liverpool og Chelsea

(Newcastle-West Ham 3–2) På fire minutter satte West Ham ballen ballen i eget nett og rotet det til med en stor keepertabbe og fikk en mann utvist.

MÅL: Joelinton scoret Newcastles andre mål etter en keepertabbe av Lukasz Fabianski.
 • Camilla Vesteng, VG
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

West Ham var nummer fire foran møtet med Newcastle lørdag. Rett bak jager Chelsea og Liverpool den plassen, som gir Champions League-spill.

Men det var Newcastle i andre enden av tabellen som startet best. Etter 37 minutter gjorde Craig Dawson en feil. Saint-Maximin stormet fremover og avsluttet. Der sto Issa Diop, han var uheldig og slo ballen fra sin egen foten via den andre i mål, og fintet ut egen keeper der.

Slik er tabellen nå:

To minutter etter fikk Craig Dawson sitt andre gule kort. Dermed var det ut med ham. Og det skjedde mye, for før man rakk å trekke pusten så hadde Newcastle corner. Keeper Fabianski skulle ta den enkelt, han hadde den innom hendene, men klønet det til og slapp ballen rett i føttene på Joelinton, som satte ballen sikkert i mål.

Dermed var presset lagt på West Ham foran 2. omgang. Først reduserte Issa Diop etter 71 minutter. Ti minutter etter utliget Jesse Lingard på straffe. Og da det kanskje så ut som om West Ham likevel skulle klare å ta poeng med ti mann, kanskje til og med alle tre, så var det innbytter Joseph Willock som scoret for Newcastle.

– Jeg er lykkelig for å komme på banen og score. Jeg er litt rusten. Men jeg er veldig glad nå, sier Willock til Sky Sports på TV 2s sending.

SCORET:Joseph Willock (t.h.) avgjorde kampen for Newcastle mot West Ham.
Les også

Lingard-oppvisning da West Ham vant

Dermed er Chelsea bare ett poeng bak West Ham foran tirsdagens kamp mot Brighton, mens Liverpool er tre poeng bak foran mandagens kamp mot Leeds.

Hjemmelaget dominerte før hvilen. Tempoet var høyere enn hos motstanderen. De gikk rett i angrep, mens West Ham spilte defensivt.

Etter pause hevet West Ham seg, selv om de var en mann mindre. Utligningen kom etter en VAR-sjekk. Det var en arm på ballen i feltet. Dermed kunne Lingard sette inn 2–2, før det likevel var hjemmelagets dag.

Både Liverpool og Chelsea spilte kvartfinale i Champions League denne uken. Liverpool røk ut mot Real Madrid, mens Chelsea er i semifinalen etter å ha slått ut Porto.

Les også

 1. Ustoppelige Lingard med ny oppvisning – sammenlignes med Bruno Fernandes

Publisert:
 1. Premier League
 2. West Ham United FC
 3. Newcastle United FC
 4. Liverpool FC
 5. Chelsea FC

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Joker Sinnes må holde stengt ut dagen: – Passer ekstra dårlig denne helga

 2. Stavanger dropper inkassogigant: – Vil ikke legge ytterligere belastninger på de som alt har det verst

 3. 22-åring fra Bryne mistet livet i togulykke

 4. Klar for superduell: – Ekstra spent

 5. Viking-spilleren hinket av treningen - Løkberg friskmeldt

 6. Ny koronatest kan vise hvor god beskyttelse du har