Thoresen jublet vilt etter sitt første EM-gull

Bryter Morten Thoresen vant EM for første gang i karrieren etter at han slo Nazir Abdullajev i finalen i Roma.

Morten Thoresen er EM-mester i bryting.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Morten Thoresen fra Bodø ble onsdag kveld europamester 67-kilosklassen etter at han beseiret russiske Nazir Abdullajev i finalen.

Med seieren sikret Thoresen Norges 10. gull i EM-historien. Norges forrige gull ble tatt av Felix Baldauf i 98-kilosklassen i 2017.

– Jeg er europamester. Jeg blir ikke penere, men endelig skal jeg få høre nasjonalsangen. Så alt er verdt det uansett, sier han i et intervju med Norges Bryteforbund, ifølge TV 2.

Tross hodebandasje og en manglende fortann trosset Thoresen smertene og tok sitt første EM-gull i karrieren.

– Jeg burde få meg en gulltann nå, det hadde vært kult. Jeg kommer hjem på fredag, så da får vi se om det blir gulltann, sier han til kanalen.

Landslagskompis Stig-Andre Berge hyller Thoresen etter EM-gullet.

– Han er en fighter, en terrier. Han gir seg ikke og får betalt for det. Da han flyttet til Oslo fikk han juling hver eneste dag, men reiste seg hver gang. Han får uttelling for langsiktig jobbing nå. Du ser jo på ansiktet hans at han er en pitbull, han mangler en fortann, sier Berge til Nettavisen.

Jevn finale

Det var en svært jevn kamp mellom Thoresen og Abdullajev i finalen. Abdullajev startet kampen best og ledet 2–0 etter første periode.

I andre periode gikk det bedre for Thoresen, slo tilbake og sikret seg to poeng.

Med ett minutt igjen var stillingen 2–2. Selv om stillingen var 2–2 da tiden var ute, ble Thoresen tildelt seieren etter tiebreak.

Morten Thoresen vant EM-gull etter en tett og jevn finale.

Da Thoresen ble tildelt seieren, svarte han med et skikkelig jubelbrøl, før han fant frem det norske flagget og feiret videre på matten i Roma.

– Veldig imponerende. Alle kampene til Thoresen er blitt vunnet med ett eller to poeng hittil. Denne ble avgjort på ett kriterium (vant siste poeng), sa ekspertkommentator til United World Wrestling, Lenny Merkin.

– Han er fantastisk

Sportssjef i Norges Bryteforbund, Jacob Haug, er i ekstase etter Thoresens EM-gull.

– Det er en fantastisk prestasjon, det er god stemning i troppen her nede nå, sier Haug på telefon fra Roma.

Han er klar på at Thoresen fortjente seieren, selv om han og Abdullajev tok like mange poeng.

– Han blir dømt ned først, men så klarer han å unngå et løft. Etter det så kjører Morten han i senk og vinner ettersom han tok det siste poenget. Han er nådeløs, som han har vært hele turneringen, sier Haug.

Haug er klar på at EM-gullet er 23-åringens store gjennombrudd i brytesporten.

– Han flyttet til Oslo som 16-åring fordi han ville satse på bryting, og har vært en del av landslaget siden den gang. For to år siden tok han bronse i U23-EM, og så tar han gull allerede nå som senior. Det er fantastisk. Dette er hans store gjennombrudd, forteller Haug.

Publisert: