Skistjernene har ennå ikke fått Kollen-penger

De seks løperne som endte på pallen under tre- og femmila i Holmenkollen i starten av mars har ikke fått en eneste premiekrone fra arrangøren, skriver NRK.

Emil Iversen ble nummer tre, Simen Hegstad Krüger nummer to og Aleksandr Bolsjunov vant 50 km langrenn fellesstart i Holmenkollen i starten av mars. Ingen av dem har fått utbetalt penger etter rennet. Ei heller har damene.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

For selv om det er over en måned siden verdenscuprennene i langrenn ble avviklet, er det så langt ikke utbetalt premiepenger.

Løperne som venter på penger er Frida Karlsson, Therese Johaug og Ebba Andersson på damesiden, og Aleksandr Bolsjunov, Simen Hegstad Krüger og Emil Iversen blant gutta.

– Jeg har ikke fått premiepenger fra Holmenkollen ennå. Jeg håper Abid Raja bruker kredittkortet sitt snart, sier Emil Iversen, som ble nummer tre og skulle fått nærmere 50.000 kroner, spøkefullt til NRK.

Les også

Bjørgen bruker Ola og Marius som vekter hjemme i stua

Ebba Andersson ble nummer tre, Therese Johaug nummer to og Frida Karlsson vant 30 km fellesstarten i Holmenkollen i starten av mars.

Uttalelsen henger sammen med at en Kollen-arrangør i pengenød etter tilskuernekten håper å bli tilført penger gjennom Kulturdepartementets kompenasjonsordning.

Både Karlsson og Bolsjunov, som begge vant, har krav på 10.000 sveitserfranc, tilsvarende over 100.000 kroner, mens annenplassene til Johaug og Hegstad Krüger gir 75.000 kroner. Andersson skulle fått samme sum som Iversen – 50.000 kroner.

– I den situasjonen vi er, har styret handlingsplikt. Vi må se til at vi har redningsplanen i orden først, før vi kan betale våre kreditorer. Det er altså en utbetaling som må vente til vi har alt under kontroll, sier leder av arrangørselskapet Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy.

Les også

 1. Norsk langrenn mistet viktig sponsor. Nå sikrer ny avtale mange titalls millioner de neste to årene

Publisert:
 1. Langrenn
 2. Emil Iversen
 3. Frida Karlsson
 4. Aleksandr Bolsjunov
 5. Simen Hegstad Krüger

Mest lest akkurat nå

 1. To personer er siktet for brannen på Dale

 2. Dekk­grossist fra Sand­nes run­der milli­arden – kjøper opp svensk sel­skap

 3. Slakter spesielt to Viking-spillere: – Ikke levert i nærheten

 4. Moped­ulykke i Eiger­sund – lettere skadet

 5. Hyl­gråt da Viking-drøm­men ble knust. Nå er han proff i ut­landet

 6. Slukket brann i party­telt før det spred­te seg til hus