Doddo-bloggen: «Selvfølgelig gikk det skeis. Brann feiget ut»

Brann hadde ikke vært større favoritter siden Bjørn Wirkolas tid. Likevel gikk det galt mot Rosenborg, skriver Doddo.

Publisert: Publisert:

TAPTE: Veton Berisha og Brann hadde muligheten mot et Rosenborg som knaker i sammenføyningene. Igjen endte det med tap mot trønderne. Foto: Tor Høvik

 • Eduardo Doddo Andersen
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Jeg har brukt to dager på å grave meg ned. Seks fot under etter søndagens bitre tap får jeg raskt øye på 2-6-tapet i 2001, da trønderne kunne feire gullet på Brann Stadion.

Jeg ser 2-3 i 2002, da Brann ledet 2-1 til det gjensto to minutter. Jeg ser 1-6 i 2003, og andre dystre tall. De kommer på rekke og rad og ender med 0-1.

Det er en deprimerende statistikk Brann har mot Rosenborg, og da har jeg ikke en gang nevnt Branns bortemøter mot klubben.

Denne gangen skulle det bli annerledes. For første gang siden Bjørn Wirkola spilte for Rosenborg var Brann favoritter. Ikke fordi Brann har vært så enormt overbevisende, men fordi Rosenborg har knaket i alle sammenføyinger.

BRANNBLOGGER: Eduardo «Doddo» Andersen blogger om Brann for Bergens TIdende. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen (arkiv)

Les også

Slik så Doddo Brann-Rosenborg

Rosenborg har vært så svake denne sesongen at selv den største pessimisten blant Brann-supporterne hadde et lite håp om seier.

Selvfølgelig gikk det skeis. Brann feiget ut. De skulle forføre sitt publikum, løfte seg opp til Molde på tabellen og parkere Rosenborg på den nedre delen, men i stedet så Brann engstelige og redde ut.

Trønderne løp mer og var langt tøffere i duellene.

Det var som om Brann ikke helt trodde på at «store» Rosenborg lå der på et sølvfat.

Det var husmannsånden som rådde blant rødtrøyene.

Brann skuffet sitt dedikerte publikum. På eget gress er Brann blitt en middelhavsfarer. De har vunnet to av seks kamper på Stadion. Det gir få poeng og det skaper lite entusiasme.

Les også

Doddo-bloggen: «Det er på tide å friskmelde Brann»

Det er på tide på å grave seg ut igjen. Tabellsituasjonen er ikke håpløs. Det er ikke bare Brann som vet å skuffe sine supportere. Den kunsten kan også lag som Molde og Vålerenga. Brann er fortsatt bare fem poeng bak toppen.

Lille Odd ligger og lusker i sivet, men veien mot toppen ligger likevel mer eller mindre åpen. Hvis Brann kommer raskt tilbake på vinnersporet, og fortsetter den gode trenden de var inne i før møtet mot Rosenborg, kan Brann fort blande seg inn i tetstriden.

Da må imidlertid Brann begynne opptre som et vinnerlag. Da må de tro på seg selv, de må tørre, de må prøve, de må våge, de må ta sjansen. De trenger ikke å være redd noen.

Det er opp til dem. Brann er gode nok.

Følg Ballspark på Facebook og Instagram.

Publisert:

Les også

 1. Ballspark-podkasten: - Nå er det gøy å se på Brann igjen

 2. Brann pepet av banen etter å ha blitt ydmyket av Rosenborg

 3. Doddo-bloggen: «Endelig tok Brann fyr, endelig slo de ut i full blomst»

Mest lest akkurat nå

 1. Jenter skulle rekke toget - endte med å stanse togtrafikken i Stavanger

 2. I kjøkken­skapet finnes mel som trolig er over 50 år gammelt, kaffe av litt nyere dato og servise med Televerkets logo på

 3. Gigantbygg likevel til Ullandhaug: – En halv­liten halleluja-dag

 4. Øyvind Haukland er død

 5. Nytt smittetilfelle i Randaberg

 6. Sønnen fikk hjerne­skade etter bunker­festen i Oslo: – Livet hans er satt flere år tilbake

 1. Doddo
 2. Fotball
 3. SK Brann