Dette bildet tenner håpet for engelske klubber

Brighton-manager Graham Potter jublet etter at 2500 tilskuere så laget hans spille 1-1 i en treningskamp mot Chelsea lørdag. – En fantastisk dag, sa han.

Brighton møtte Chelsea til treningskamp foran 2500 tilskuere lørdag. Det var første engelske fotballkamp med tilskuere på nesten et halvt år, som ledd i en serie testarrangementer for å prøve ut hvordan man på en trygg måte kan slippe publikum inn på idrettsarrangementer igjen. Foto: Adam Davy, PA / AP

 • NTB
Publisert: Publisert:

Potter snakket ikke om spillet eller resultatet, men om at man omsider fikk ha tilhengere på tribunen igjen. Kampen på Brightons stadion var ett av flere testarrangementer godkjent av myndighetene for å prøve hvordan man gradvis kan slippe publikum inn på idrettsarrangementer igjen.

– Det var veldig hyggelig å ha fans på tribunene igjen, for det gir kampen en helt annen dynamikk. Jeg synes de lagde mye lyd og involverte seg i kampen., Jeg håper de likte det de så også, sa Potter.

– Det var et lite steg på veien tilbake til det normale, og jeg håper vi kommer dit så snart det er trygt.

 • LES MER: Klopps bytte feilet for Liverpool i straffedrama på Wembley

For første gang på mange måneder kunne Brighton-manager Graham Potter takke publikum for fremmøtet. Foto: Toby Melville, Reuters

Halvt år uten publikum

Det har ikke vært tilskuere på fotball eller annen idrett i England siden viruspandemien førte til nedstengning av samfunnet i mars. Lørdagens Community Shield-kamper på Wembley ble spilt helt uten tilskuere, og det samme vil gjelde når Premier League starter igjen 12. september.

Lørdagens treningskamp var den første med tilskuere i England på nesten et halvt år.

Frank Lampards Chelsea-lag har flere spillere i karantene etter at de vendte tilbake fra ferie. Laget tok ledelsen ved nyinnkjøpte Timo Werner, men Pascal Gross utlignet for Brighton på straffespark.

Brighton-supportere på vei inn på kamp for første gang på lenge. Foto: Toby Melville, Reuters

Det var kontrollposter publikum måtte gå gjennom på vei inn på Brightons stadion lørdag. Foto: Toby Melville, Reuters

Smitteverntiltak

Det ble praktisert sosial distanse, og tilskuerne satt spredt ut på tribunene. Det var antibac tilgjengelig både utenfor og inne på stadion. Tilskuere måtte bruke munnbind mens de sto i kø for å komme inn, men ikke på tribuneplassene sine.

Alle hadde digitale billetter som ble skannet ved inngangene. I salgsbodene var det kontantløse transaksjoner, og plakater minnet om å huske håndhygiene.

Det skal gjennomføres lignende eksperimenter i rugby union, hesteveddeløp, cricket, basketball og speedway,

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Brighton & Hove Albion FC
 3. Chelsea FC
 4. Koronaviruset

Mest lest akkurat nå

 1. Minst 100 smittede ved 15 skoler og fem barnehager i Stavanger

 2. Bensinstasjon-ansatt koronasmittet - ber kunder være obs

 3. Folkemengdene jublet da Derek Chauvin ble dømt for drapet på George Floyd

 4. Vil utvide Europas største steinbrudd – naboene fortviler

 5. Superligaprosjektet kollapset – alle seks engelske klubber trakk seg

 6. 63-åring tiltalt for drapsforsøk i Sandnes