Tottenham på hodet ut av Champions League

Fikk bank av RB Leipzig.

José Mourinhos menn er ute av Champions League.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

RB LEIPZIG - TOTTENHAM 3–0 (4–0 sammenlagt)

Fjorårsfinalist Tottenhams Champions League-håp ble slukket på vel 20 minutter borte mot Leipzig. Tyskerne vant 3-0 tirsdag og 4-0 sammenlagt i åttedelsfinalen.

Leipzig hadde 1-0 å gå på fra bortekampen i London. Kapteinen Marcel Sabitzer scoret så to ganger (10. og 21. minutt) i 1. omgang, og dermed var så godt som all nerve borte.

I motsetning til mange andre fotballkamper på toppnivå i disse dager, var det publikum på tribunene i Leipzig. Og tyskerne jublet.

Først for et langskudd som gikk inn. Elleve minutter senere headet Sabitzer med suksess. Begge ganger var Tottenham-keeper Hugo Lloris borti ballen, men ikke tilstrekkelig.

Helt mot slutten scoret så svenske Emil Forsberg med sin annen berøring 20 sekunder etter at han ble byttet inn. Med sitt mål i det 87. minutt ordnet han 3-0-seier.

Les også

– Klarer Solskjær det, vil det bli umulig å sparke ham

Knust

– Vi er knust. Vi hadde troen før kampen, men vi greide ikke å prestere. Dette er Champions League, og om man ikke hever seg så blir man straffet, sa Dele Alli til BT Sport.

– Vi har ingen unndskyldninger, for vi har fortsatt kvalitet i stallen. Vi mangler noen gode spillere, men slik er fotballen. De som kommer inn må heve seg, og vi gjorde ikke det i dag. Vi må bare si unnskyld til fansen, for de fortjener bedre.

Tottenham sliter med en rekke skadde nøkkelspillere. Søndag venter hjemmekamp mot manager Jose Mourinhos tidligere arbeidsgiver Manchester United. Taper «Spurs» det oppgjøret, vil sesongen bli vanskelig å redde.

Marcel Sabitzer og RB Leipzig lekte seg videre.

Første gang

For første gang i Mourinhos karriere har et av hans lag spilt seks kamper på rad uten å vinne, og firemålstapet er også hans største sammenlagt i mesterligaen.

Tottenham har 41 poeng etter 29 kamper i Premier League. Det gjenstår ni serierunder.

De fire beste er sikret plass i Champions League neste sesong. Det kan være femteplassen også er nok. Det slår inn dersom Manchester City straffes av Uefa for brudd på det økonomiske regelverket og samtidig er topp fire i den

Les også

Nytt poengtap for Mourinhos menn

Ilicic scoret fire mål for Atalanta.

Atalanta videre - samme mann scoret fire mål

Atalanta, som er med i Champions League for første gang, fortsetter sin eventyrsesong. For angriperen Ilicic ble det en merkedag av de sjeldne.

Laget er fra regionen av Italia som er hardt rammet av koronaviruset, og spanske myndigheter bestemte allerede forrige uke at returkampen måtte spilles uten tilskuere.

Etter 4-1-seieren på San Siro i Milano, der Atalanta må spille sine hjemmekamper i turneringen, reiste den italienske klubben til Spania med selvtillit.

Laget innledet kampen med superhøyt press og låste hjemmelaget i egen forsvarssone i halvannet minutt inntil Ilicic raidet til dødlinja, dro en skuddfinte og ble felt av Mouktar Diakhaby. Ilicic slo selv straffesparket midt i mål.

Kévin Gameiro utlignet i det 21. minutt da han reagerte lynkjapt etter et svakt klareringsforsøk fra José Luis Palomino, men det ble borteledelse til pause etter en klønete hands av Diakhaby og et nytt iskaldt straffespark fra Ilcic.

Gameiro ble også tomålsscorer tidlig i 2. omgang, og Valencia tok også ledelsen 3-2 da Ferrán Torres avsluttet en kontring med en lekker lobb, men Ilicic hadde ikke gjort sitt for kvelden.

Han utlignet i det 71. minutt med et presist distanseskudd og ble firemålsscorer og matchvinner i det 82. minutt framspilt av Remo Freuler.

Sammenlagt gikk Atalanta videre med 8-4.

Publisert:
  1. Tottenham Hotspur FC
  2. RB Leipzig
  3. Champions League

Mest lest akkurat nå

  1. Nå kan du få «Regå» i hagen

  2. Ble tobarnsmor med 18 års mellomrom: – Jeg er ikke lenger så skråsikker

  3. Han er ny direktør i Jærmuseet

  4. Ja, det er lov med viltkjøring på Motorveien...

  5. Trump vekker avsky etter minneord

  6. –1800–1900–2000. Solgt!