Bekreftet: Avlyser alle breddefotballkamper i hele landet

Det bekrefter NFF i en pressemelding.

Publisert: Publisert:

Under et krisemøte som pågår Lerkendal torsdag formiddag står det én sak på agendaen: Avlysning av alle fotballkamper i Trøndelag. På bildet: Daglig leder i NFF Trøndelag, Jan-Roar Saltvik. Foto: Morten Antonsen

  • Johannes Strand

NFF bekrefter i en pressemelding at all kampaktivitet på breddefotballnivå avlyses inntil videre.

Avlyses ut april

- Vi har over 370 000 aktive medlemmer, og veldig mange er involvert i fotballen på ulike måter hver eneste dag. NFF har et stort samfunnsansvar, og i likhet NIF og resten av Idretts-Norge tar vi situasjonen på alvor og følger rådene fra helsemyndighetene for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund, i en pressemelding.

Norges Fotballforbund har vedtatt at all breddeaktivitet avlyses ut april.

I løpet av dagen vil det komme en oppdatering på hva som skjer med Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen og PostNord-ligaen.

Usikker på konsekvensene

– Bakgrunnen for dette er jo at vi ønsker å hindre smitte av viruset. Vi forholder oss selvfølgelig til instruksene fra sentralt hold, sier daglig leder i NFF Trøndelag, Jan-Roar Saltvik til Adresseavisen.

Hvilke konsekvenser vil dette få?

– Det har vi ikke rukket og tenkt på. Vi gjør som alle andre og tar beslutning nå, før vi tar konsekvensene i morgen. Per nå har vi ikke oversikt over hva dette vil bety for trøndersk fotball, sier Saltvik.

Krisemøter

Tidligere torsdag fikk Adresseavisen opplyst at NFF Trøndelag vurderte sterkt å avlyse all regional kampaktivitet.

Nå er det altså et faktum.

Under et krisemøte som foregikk Lerkendal torsdag formiddag sto det én sak på agendaen: Avlysning av alle fotballkamper i Trøndelag.

Fotballkretsen diskuterte saken med NFF sentralt, de største kommunene i Trøndelag, fylkeskommunen og idrettskretsen.

Da NFF sentralt hadde avholdt sitt krisemøte, ble det endelig bestemt at alle breddefotballkamper avlyses inntil videre.

Les også

Få oversikt: Disse idrettsarrangementene rammes av koronaviruset i Norge

Allerede onsdag denne uken ble det besluttet at all aktivitet knyttet til Landslagsskolen (krets- og sonetiltak, journ.anm.) er avlyst frem til og med påske.

Flere avlysninger og utsettelser

Flere og flere trønderske klubber opplyser til Adresseavisen at de nå avlyser all aktivitet og stenger anleggene sine.

Norges Skiforbund anbefaler at all breddeaktivitet i organisasjonen opphører resten av sesongen ut frem til 30. april. Det opplyser Skiforbundet i dag.

I går ble det klart at Norges Håndballforbund avlyser all regional kampaktivitet fra og med torsdag. I dag ble det bekreftet at resten av håndballsesongen på toppnivå avlyses.

Som følge av utviklingen av situasjonen knyttet til koronaviruset, har NIFs generalsekretær i dag besluttet at alle idrettslag gis dispensasjon fra fristen om å avholde årsmøte innen 31. mars. Ny frist er satt til 15. juni.

All idrett må opphøre

Norges idrettsforbund skriver torsdag ettermiddag i en pressemelding at all idrett må opphøre umiddelbart.

– Denne avgjørelsen får dessverre store konsekvenser for idrettsaktiviteten i våre 11.000 idrettslag over hele landet. Men vi er beredt til å ta føringene som kommer fra norske helsemyndigheter på største alvor, og vi vil gjøre de tiltakene som er nødvendig for å hindre smittespredning i samfunnet, sier idrettspresident Berit Kjøll i en pressemelding.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

  2. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

  3. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

  4. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

  5. Sjekk denne perlen fra Viking-spilleren: – Jeg bare la den i hjørnet

  6. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

  1. Trøndelag
  2. Fotball
  3. Koronaviruset