Island med stø kurs mot EM

Slo Tsjekkia hjemme og har nå fem poengs forsprang på Nederland.

STØ KURS MOT EM-SLUTTSPILL: Island slo Tsjekkia på hjemmebane og Kolbeinn Sigthorsson (nr.9) blir bejublet av lagkameratene. Johann Gudmundsson med innbitt uttrykk til venstre.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ISLAND — TSJEKKIA 2-1

Et Island i storform troner fortsatt på topp i Gruppe A etter å ha slått Tsjekkia 2-1 på hjemmebane fredag kveld.

Aron Gunnarsson og Kolbeinn Sigthórsson sørget for ellevill jubel i Reykjavik da de scoret hver sin gang i løpet av 15 fantastiske minutter mot Tsjekkia. Målene sikret Island en sterk 2-1-seier og tre viktige poeng i tetkampen.

Islands Gylfi Sigurdsson fyrer av et skudd i kamp med Tsjekkias Tomas Sivok og Lukas Vacha.

Svenske Lars Lagerbäck og Island har herjet til nå i EM-kvalifiseringen og leder gruppe A foran fotballstormakter som Tsjekkia og Nederland, med henholdsvis to og fem poeng.

Les også

Norge pepet av banen etter skuffende forestilling

Bale sikret Wales-seier

Nederland har vært hardt presset til nå i EM-kvalifiseringen, men vant fredag enkelt 2-0 borte mot Latvia. Georginio Wijnaldum og Luciano Narsingh slo til og scoret én gang hver på fire minutter.

I gruppe B sørget Gareth Bale for at Wales noe overraskende ligger på topp etter å ha vunnet 1-0 mot Belgia. Real Madrid-stjernen snappet opp et horribelt tilbakespill fra belgiske Radja Nainggolan og satte enkelt inn kampens eneste mål.

HELT: Gareth Bale ga Wales 1-0 mot Belgia.

Fornøyd trener

Wales-trener Chris Coleman gleder seg stort over mannskapets prestasjoner.

— I denne bransjen prøver vi ikke å tenkte lengre enn til neste kamp, noe jeg heller ikke gjør. Men nå er vi i denne situasjonen, og det er en mulighet for å gå videre. Det er noe å se fram til, så hvorfor skal vi ikke tenke på det? Det ville vært fantastisk om vi klarer det, sier Coleman.

Wales leder gruppe B foran nettopp Belgia. Gareth Bale og Co. har 14 poeng etter seks kamper, tre poeng mer enn Belgia.

(©NTB)

Publisert: