Drømmetrekning for Norge: - Det beste laget vi kunne fått

Norge unngikk de antatt sterkeste lagene.

Per Ciljan Skjelbred, Jo Inge Berget og Haitam Aleesami kommer løpende til Markus Henriksen og Alexander Søderlund som sto bak Norges 2-0-scoring mot Malta.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Før trekningen av playoff-kampene mente de fleste ekspertene at Ungarn ville være det beste laget å møte for Norge.

Les også

Her er Norges drømmemotstander

Slik ble det også. Ungarn har vært regnet som det svakeste av de seedede lagene. Norge har ikke tapt mot Ungarn på ti kamper.

— Vi møter et lag som er et relativt nytt bekjentskap for vårt unge mannskap. Ungarn er et rutinert lag med en snittalder på rundt 30 år, og de slapp inn relativt få mål i kvalifiseringen. Som jeg sa på forhånd, så er det relativt jevnt mellom de fire vi kunne møte med plusser og minuser hos alle, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

— Det er veldig motiverende for oss å kunne starte på et forhåpentligvis fullsatt Ullevaal. Det er også veldig godt å få trekningen unnagjort, slik at vi kan starte forberedelsene. Nå har vi fullt fokus mot Ungarn. Det er en motstander det er fullt mulig å slå over to kamper, sier Høgmo.

Norge har hjemmekamp i den første kampen mot Ungarn. Kampene spilles i 12. og 15. november.

Vinneren over to kamper går til EM i Frankrike neste sommer.

Samtidig skal Ukraina møte Slovenia, Sverige møter Danmark og Bosnia møter Irland.

Slik vurderer norske fotballeksperter trekningen:

ERIK THORSTVEDT

Tidligere norsk landslagskeeper og fotballekspert i TV 2.

— Uansett hvordan vi vrir og vender på det, er dette en meget bra tekning og den beste vi kunne fått. Det er til og med mulig Norge er favoritter, men ikke med mye.

EKSPERT: Erik Thorstvedt

— Nå handler det om å forberede seg skikkelig og gi jernet noe sinnsvakt! Det nytter ikke å "cruise" seg til EM. Da ender vi opp med å sitte igjen og synes synd på oss selv.- Klarer vi ikke å kvalifisere oss nå, har vi skuslet bort en gyllen mulighet. Det går nesten ikke an å ha mer flaks med trekningen - både til puljen og til play-off. Det er maks tur.

Les også

Ut med Messi og Ronaldo - nå er det godt nok å være norsk igjen

KENNETH FREDHEIM

Kommenterer de norske landskampene for TV-kanalen MAX.

— Vi hadde den flaksen vi kunne håpet på. Ungarn er mest overkommelig. Med hjemmekamp først har vi en strålende mulighet til å skaffe oss et veldig godt utgangspunkt.

— Ungarn er ikke et lag med veldig stoe profiler. Det er et land som har tradisjon for å spille relativt offensiv fotball, de pleier ikke å være veldig gjerrige. Jeg tror det er en nasjon som passer Norge bra over to kamper.

— Det viktigste var at vi unngikk Ukraina, det hadde blitt veldig tøft. Dette er en alle tiders mulighet til å gå til EM. Vi kan hvert fall ikke klage på trekningen.

KARL PETTER LØKEN

NRK-ekspert og tidligere norsk landslagsspiller.

— Det er en veldig god trekning for Norge. Ungarn er et lag vi har veldig gode muligheter til å slå, og de kommer fra den kanskje aller svakeste gruppen i kvalifiseringen.

— Det viktigste var å unngå Ukraina. Det hadde vært veldig gøy å møte Sverige, men rent sportslig trodde jeg vi hadde best muligheter mot Ungarn og Bosnia. Jeg tror ikke vi vil få en bedre mulighet til å gå til EM på veldig lenge.

Vi fulgte EM-trekningen direkte:

Publisert: