Bøe likte det ikke – nå har han snudd

BLOGG: Ingve Bøe er sterk i troen på at Viking tar poeng mot RBK i kveld.

Publisert: Publisert:

Ingve Bøe er optimist foran kveldens møte med RBK på Lerkendal.

  • Ingve Bøe

Det var en sann fornøyelse å overvære et virkelig påskrudd Viking-mannskap mot Sarpsborg 08. Godfølelsen fra FKH-kampen ble tatt med tilbake over fjorden og ytterlig krydret.

Vi fikk endelig se hvor godt guttene kan framstå i en hel kamp. Vårt lag løp mer, fightet bedre og var smartere enn gjestene. I store perioder holdt de mørkeblå lekestue. Slett ikke verst mot et lag som til da bare hadde ettmålstap i kofferten. Blant annet borte mot serielederen.

Herjingen på venstresiden er noe av det absolutt beste jeg har sett på flere år. Ja, til og med bedre enn når Zlatko krummet ryggen.

Pereira var strålende

Dette fordi det var utsøkte samhandlinger mellom Adrian Pereira og Zymer Bytyqi som gang på gang gjorde motstanderen svimle. Det var lagspillet, ja dette samarbeidet, og ikke glitrende enkeltmannsprestasjoner som skapte en haug med målsjanser i denne kampen.

Les også

«Viking-fansen bør revurdere standpunktet sitt»

Mulighetene kom fordi samtlige spillere var sugne på å vinne de viktige andreballene og fordi forsvaret ofte var dyktige til å bryte foran motstander.

Når venstreback Pereira scoret to, og også var pasningslegger på det første målet, var dette hans desidert beste kamp i den blå trøyen. At forestillingen fort kunne gitt et par nettkjenninger til, bekrefter alle superlativer som ble ham til del under og etter kampen.

Nå gjelder det å lande slik at defensive oppgaver ikke blir glemt mot RBK.

Har snudd i synet

At det jobbes hardt med forsvarsarbeidet hver uke, er slik det skal være. Alle gode prestasjoner starter med å befeste lagets trygghet når motstanderen har ballen. Når det innimellom vil glippe, må enkeltspillere stå fram.

Slik Henrik Heggheim flere ganger vant avgjørende mann mot mann-dueller der bak. Slik Joe Bell tok tak og dominerte på midten. At disse to til de grader har vokst inn i sine roller, er udiskutabelt.

Til å begynne med var jeg ikke komfortabel med å ha Kristoffer Løkberg og Joe Bell sammen på midten. Dette skyldes at de begge har brukt tid på å komme i slaget. Kan trygt si at jeg har endret mening i løpet av de siste kampene.

Les også

Viking ber supporterne komme tilbake på kamp. Men den syngende fansen nekter.

Førstnevnte nærmer seg fjorårets høstform og har utviklet spillet sitt til også å være en trussel i motstanders boks. Løkberg er den aller viktigste bidragsyteren til å snakke medspillere gode og stresse motstanderen.

Har stor tro på poeng

Joe Bell har styrt de siste kampene med sitt trygge pasningsspill samt smart kroppsbruk i dueller. Gode bevegelser og fornuftige silkefotvalg henger sammen og har vært nøkkelen til to strake seire. Det er bare å fortsette.

Ingve Bøe likte ikke å ha både Joe Bell og Kristoffer Løkberg på midtbanen. Det gjør han nå. Foto: Carina Johansen

Når det blåses i gang på Lerkendal, har jeg stor tro på poeng. Viking møter et lag som ikke er i nærheten av det som forventes og er derfor absolutt til å temme. Guttene våre kan forvente et massivt trykk fra starten.

Dette må ris av med gode taktiske vurderinger og en vilje i duellene som overgår trønderne. Innimellom er den langballen med solid ettertrykk en god løsning.

Det er ingen grunn til at Viking ikke skal fortsette den gode trenden og få med seg et meget respektabelt resultat fra kampen. Det sitter fremdeles i hodene der oppe, mens våre har løsnet opp i tankegodset. Det må utnyttes.

Berisha matchvinner?

Den lillefingeren RBK ønsker skal de aldri få tak i. Da kan de være fryktelig gode. Når trioen på topp stresser et vaklevorent forsvar, når midtbanen vinner duellene og styrer offensive framstøt og når forsvaret kyniske rensker unna alle tilløp. Ja da vinner Viking.

Les også

Gladmelding: De Lanlay er klar og med i troppen mot RBK

Jeg spår igjen samme lag som de to siste kampene. Jeg spår at Johnny Furdal trer pasninger som en gud. Jeg spår et solid mannskap som er kyniske når de må, og lekne når de kan.

Jeg spår press på alt og alle i RBK slik at de tenker mer enn de spiller. Jeg spår et innhopp fra Yann-Erik de Lanlay der vi værer gode prestasjoner framover. I glasskulen ser jeg også et sugende løp fra sistnevnte, med 45 grader pasning til Veton Berisha.

Den bredsides elegant inn til seier.

Vi chattes.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Det nye sykehuset på Ullandhaug skulle stå ferdig i 2023 - slik blir det ikke

  2. 30 smittetilfeller knyttes til én barnehage

  3. Lastebil sto fast under bro i Sandnes

  4. Kjørte i påvirket tilstand. Slipper fengsel på grunn av korona

  5. Fem nye smittetilfeller i Stavanger tirsdag - nok en smittet fra busstur

  6. Tina Bru sitt nye hus på Stokka må ligne på et uthus

  1. Viking FK
  2. Ingve Bøe