TIL utklasset Vålerenga på Alfheim

Kent-Are Antonsen (23), Simen Wangberg (27) og Daniel Berntsen (25) sørget for TILs første hjemmeseier mot Vålerenga siden 2012.

SCORING: Kent-Are Antonsen dundret inn 1–0 og gratuleres av lagkameratene (fra venstre): Gjermund Åsen, Daniel Berntsen og Runar Espejord.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

TIL–VIF 3–0

Kampen var ikke mer enn to minutter gammel da Daniel Berntsen var en halv meter fra å sende TIL i ledelsen mot gamleklubben. Berntsen dro seg flott forbi inn i feltet og avsluttet fra vel 14 meter på skrått hold en halv meter til side for mål.

Så i 7. minutt smalt det for TIL! Runar Espejord forsøkte å spille til Gjermund Åsen, Vålerengas Amin Nouri hev seg inn foran og fikk vunnet taklingen, men der sto Kent-Are Antonsen på 16 meter og smalt til på direkten, knallhardt nesten helt oppe i krysset. Et vanvittig hardt skudd klistret i nettmaskene hadde sendt «Gutan» i ledelsen.

Etter 16 minutter var det Antonsen som igjen fikk avsluttet, men skuddet som var en retur fra corner ble blokkert til ny corner.

I 23. minutt kom Vålerengas første sjanse da islandske Samúel Fridjónsson smalt i nettveggen på et frispark fra hjørnet av 16-meteren.

Så i 27. minutt kom en vanvittig stor sjanse for TIL- Et nydelig løp av Runar Espejord, som parkerte Amin Nouri, spilte inn til Åsen som så Daniel Berntsens gjennomløp. Undre press fikk Berntsen avsluttet via keeper Adam Larsen Kwarasey, men uheldigvis for TIL, var det ingen TIL-spillere til å få satt inn returen.

I 43. minutt glapp det virkelig for TIL. Sam Johnson fikk komme alene på fem meter, men en kjemperedning fra Gudmund Kongshavn i egen stang og ut forhindret at det sto 1–1.

Les også

Vi fulgte kampen direkte

Wangberg-spesial

Så i det klokka mot 45 minutter spill fikk TIL sin sjette corner i kampen. Morten Gamst Pedersen viste verdensklassetakter og skrudde et knallhardt perfekt legg som kaptein Simen Wangberg styrte videre i mål med pannebrasken.

Dermed kunne «Gutan» gå til pause på 2–0.

DOBLET: Simen Wangberg jubler for 2–0 like før pause. I bakgrunnen kommer Jostein Gundersen for å hive seg med i jubelen.

TIL startet 2. omgang roligere og omgangens første store sjanse kom i 56. minutt da Sam Johnson kom seg fri og fikk avsluttet fra skrått hold på bakerste stolpe etter et langt innkast som ble stusset videre. Heldigvis for «Gutan» hadde Vålerenga-spissen ryggsekk på seg i skuddforsøk og skjøt milevis over. En god mulighet som ikke resulterte i mål.

I 62. minutt gjorde Wangberg en heltemodig innsats, første med en nydelig blokk foran Johnson og til påfølgende corner som han selv stanget unna. Det var det siste TIL-kapteinen gjorde for kampen. Da han ble tatt av banen og erstattet av Christian Landu-Landu.

Berntsens revansje

Med et kvarter igjen å spille ga Runar Espejord seg for dagen og inn kom Mushaga Bakenga.

Bakenga markerte seg umiddelbart da han spilte igjennom til Daniel Berntsen i 77. minutt. Den tidligere Vålerenga-spilleren skjøt via keeper Kwarasay og i mål fra vel 20 meter. Et skudd VIF-keeperen burde ha reddet, men som gikk i mål. Men 3–0 var et faktum!

To minutter gikk Berntsen ut til stående applaus fra de nesten 4000 fremmøtte. Han ble erstattet av Slobodan Vuk.

TIL kunne da kontrollere inn 3–0. Vålerenga hadde noen halvsjanser som ikke resulterte i noe og dermed kunne «Gutan» juble for hjemmeseier.

Dette var TILs første hjemmeseier mot Vålerenga på seks år (3–1 i 2012). Seieren tok også «Gutan» opp til 7.-plass på tabellen.

Publisert:
 1. Amin Nouri
 2. Simen Wangberg
 3. Morten Gamst Pedersen
 4. Runar Espejord
 5. Christian Landu Landu

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Smertene kan være sterkere enn ved fødsel. Emilie (24) får krampene daglig

 2. Berisha etter 14 års ventetid: – Kommer til å huske dette resten av livet

 3. – Vi sitter her og fryser. Politikerne har ikke bakkekontakt

 4. Fauci om omikronvarianten: Oppmuntrende funn om alvorlighetsgraden

 5. Brast i gråt etter bestemannspremie: – En drøm for meg

 6. Erstatning for tapt barndom: Nesten alle får nei