Oftedal lider med venninnene, men nekter å senke VM-målet

Kaptein Stine Bredal Oftedal leder Norge til VM etter et voldsomt skaderush.

Stine Bredal Oftedal tror fortsatt på VM-medalje, til tross for enorme skadeproblemer hos det norske laget.
  • Espen Hartvig
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Györ-spilleren lider med alle sine skadde landslagsvenninner, men den lange forfallslisten stopper ikke håndballjentenes VM-ambisjon om medalje.

– Det er en stor belastning for dem som opplever disse skadene. For et lag å miste så mange store navn, ja det er en utfordring. Slik er det akkurat nå, og det er godt at det jobbes solid på yngresiden i Norge og at det stadig kommer opp flere spillere. Det er en veldig god ting. Hvis ikke, ville det vært verre, sier Oftedal.

– Det virker ikke som det er snakk om å gi slipp på målsettingen om VM-medalje tross skaderushet?

– Nei, den holder vi på. Jeg tror det er ganske viktig. Sport dreier seg veldig mye om selvtillit. Hvis vi som lag har troen også i perioder der utgangspunktet er annerledes, så er sjansen bedre for at vi lykkes.

Hun mesterskapsdebuterte for Norge i 2010 og ble småsentral året etter på vei mot norsk VM-gull i Brasil. Nå er hun en åpenbar lagkaptein.

Denne uken spiller Norge mot Argentina, Japan og Brasil i høstens eneste turnering før VM. Mesterskapet spilles i perioden 30. november - 15. desember.

Les også

Herrem om Mørk: – Man får nesten tårer i øynene eller frysninger av det

Tilbakeslag

Våren og sommeren har vært som en skrekkfilm med flere versjoner for landslagssjef Thorir Hergeirsson. Det startet med at han satt på tribunen i Budapest og så veteranen Katrine Lunde segne om med et ødelagt kne. Det skjedde andre helgen i mai og var bare starten på skadeflommen.

Nora Mørk, Henny Ella Reistad og Kjerstin Boge Solås fulgte så og er alle uaktuelle for VM. Veronica Kristiansen sliter tungt med å rekke mesterskapet. Det samme gjelder Amanda Kurtovic.

Vilde Mortensen Ingstad er hittil siste problem på bordet. Hun har utfordringer med ryggen, men rekker trolig VM.

I tillegg velger keeper Kari Aalvik Grimsbø fortsatt å prioritere klubbjobben i Györ. Kneproblemer gjorde at hun takket nei til Norge for halvannet år siden.

Reprise

Forrige gang Norge havnet i en tilsvarende og kanskje enda litt verre skadesituasjon, var i 2015. Da endte VM med norsk 9.-plass i Russland. Det er den svakeste prestasjonen siden håndballjentene slo gjennom med VM-bronse i 1986.

Vinner Norge årets VM, i så fall til uvanlig høy odds, betyr det garantert OL-plass.

En ekstrasjanse kommer i en OL-kvalifisering til våren for mange lag fra verdensmesterskapet. 12 lag får plass i OL.

Les også

Norske profiler forlenget med Györ

Blir lenger

Nylig forlenget Oftedal sin kontrakt med Györ. Det betyr at avtalen hennes løper til sommeren 2022.

Dermed fortsetter Oftedals langdistanseforhold til den tyske landslagsspilleren Rune Dahmke.

– Vi to har en avtale om at det i utgangspunktet blir dette og to år til i Györ. Så får vi se enda nøyere på det neste gang. Det viktigste er at vi begge er åpne for å gjøre det som er best for karrierene våre. Vi gir ikke hverandre noe dårlig samvittighet, sier Oftedal.

Publisert: