Ingebrigtsen trofast mot Sandnes IL - tross lukrative tilbud fra Oslo

— Føler ikke at jeg har blitt forsøkt headhuntet.

Publisert: Publisert:

Henrik og Filip Ingebrigtsen er de to største stjernene i Sandnes IL, men begge kunne fått bedre økonomisk støtte i konkurrerende norske klubber. Foto: Svein Hagen

  • Lars Fisketjøn
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Alle våre beste utøvere har fått tilbud fra klubber i Oslo. Det er for så vidt helt greit at noen klubber velger å operere på den måten, men vi har aldri gjort det samme, og ville aldri gjort det samme, sier leder i Sandnes Idrettslag, Kenny Rettore, til Aftenbladet.

Klubbens store stjerne, Henrik Ingebrigtsen, bekrefter at han har hatt mulighet til å melde overgang til konkurrerende norske friidrettsklubber.

— Det har vært dialog med andre klubber om dette tidligere ja, men ikke noe nå i nyere tid. Jeg vil på ingen måte si at jeg har blitt forsøkt headhuntet. Vi bor i Sandnes, og da er det naturlig å representere Sandnes Idrettslag, sier Henrik Ingebrigtsen.

Jakter elitesponsor

Tidligere handlet Sandnes IL om Bjørnar Ustad Kristensen, og bare han. Men flere eliteutøvere av internasjonalt format gir større utgifter, og det er klubbens store utfordring.

Det er et faktum at konkurrerende klubber har langt mer penger å tilby sine utøvere enn det Sandnes kan.

— Det er viktig å presisere at vi ikke snakker om lønn her. Det er snakk om å dekke utgifter utøverne har i forbindelse med stevner og treningsleirer. Vi har ikke penger nok til å tilby våre beste utøvere et skikkelig opplegg med treningsleirer der både trenere og fysioterapeuter er med på turen. Alle de beste betaler mye av egen lomme eller ved hjelp av foreldrene. Vi ser for eksempel at Henrik og Filip Ingebrigtsen setter akupunktur-nåler på hverandre fordi pengene til fysioterapeut er brukt opp. Det er ikke optimalt, erkjenner Rettore.

- Godt fornøyde

Nå er klubben på jakt etter en elitesponsor.

— Det totale trenerbudsjettet i Sandnes IL tilsvarer det én ungdomstrener i en toppfotballklubb tjener. De sponsorene vi har i dag gjør en fantastisk jobb for bredden, men vi er på jakt etter en elitesponsor, som kan hjelpe oss med å tilrettelegge for at de utøverne vi har skal få det tilbudet de fortjener i klubben, sier Rettore.

For familien Ingebrigtsen ville en slik støtte fra klubben vært kjærkommen. Ellers kan alternativet være å flytte fra Sandnes for å satse et annet sted der forholdene ligger bedre til rette.

— I verste fall kan det bli aktuelt i framtiden, men slik situasjonen er nå er vi veldig godt fornøyde med det opplegget og de treningsfasilitetene vi har i Sandnes. Det siste som mangler er økonomisk støtte til de beste utøverne i klubben, og det jobbes det med å få til. Det trenger vi, sier Ingebrigtsen.

Sandnes ILs storhetstid

Klubbens forhandlingsposisjon har aldri vært bedre. For første gang i historien sender Sandnes Idrettslag tre utøvere til et internasjonalt seniormesterskap.

Når EM i Zürich starter førstkommende tirsdag er Henrik Ingebrigtsen regjerende mester og favoritt på 1500 meter, Filip Ingebrigtsen har finalepotensial, og Lars Vikan Rise deltar i mangekamp.

— Dette er definitivt klubbens storhetstid. Den store bredden mangler vi, men vi har veldig mange på topp nå. Vi har aldri hatt så mange gode topper, og aldri hatt så mange i et stort mesterskap, sier Rettore.

Tar vi med at Bjørnar Ustad Kristensen var den beste løperen som ikke kom til EM på 3000 meter hinder, at Per Magne Florvaag har hoppet over EM-kravet i stav på trening og at juniorløper Joachim Sandberg nylig løp 400 meter under junior-VM forteller det mye om klubbens resultater. Sandnes vant også lagserien i fjor, og var med det Norges beste elitelag.

— Sandnes jobber veldig bra. En ting at de har tre utøvere med til EM, men det er i tillegg tre veldig spennende utøvere. Vi gleder oss veldig til å se dem i aksjon, sier sportsjef Ronny Nilssen i Norges friidrettsforbund til Aftenbladet.

Publisert:

Les også

  1. Ingebrigtsen: - Ingen av konkurrentene skremmer meg

Mest lest akkurat nå

  1. Familien savner svar etter at sønnen ble funnet død

  2. «Alle» vil gå på denne linja på videregående: – Appellerer til ungdom

  3. – Her vil vi ikke være verneverdige

  4. «Varsellampene er fleire. Og me kan koma til å høyra meir om QAnon. Det er mørkt nedst i kaninholet»

  5. Jeg forlanger at denne boka blir lest

  6. Prøvde å overtale moren til ikke å se «Exit»

  1. Friidrett
  2. Henrik Ingebrigtsen