Marit Bjørgen tok seieren i sitt comeback: - Det er kanskje mamma-effekten

36-åringen vant sitt første langrenn siden mars 2015.

VANT I COMEBACKET: Marit Bjørgen var sterkest på Beitostølen lørdag.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Marit Bjørgen, som ikke har gått et skikkelig langrennsløp siden mars 2015, viste prov på god, gammeldags storform under lørdagens 10 kilometer fri teknikk på Beitostølen.

Rognes-løperen har slitt med forkjølelse og sto over fredagens sesongåpning. Men lørdag viste veteranen hvem som er den beste. 36-åringen, som ble mor i julen i fjor, vant 11,7 sekunder foran Heidi Weng.

— Tusen takk, det smakte godt. Det var fryktelig tungt i dag, men nå fikk jeg endelig gått skirenn igjen, sa Bjørgen til NRK etter målgang.

Bjørgen innrømmet at hun har hatt tunge stunder på veien tilbake til langrennssporet etter fødsel og påfølgende tretthetsbrudd.

— Det har vært en kronglete vei tilbake, men jeg har vært i bra slag i høst. Tvilen har vært der mange ganger når jeg har vært sliten og lei, men jeg har kommet meg gjennom det. Kanskje det er mamma-effekten som gjør utslaget, sa en meget fornøyd Bjørgen.

— Det var en bra «finish» av Marit. Det viser at det betyr noe for henne, sa Fred Børre Lundberg, Bjørgens samboer, til pressen etter løpet.

Roses av lagvenninnene

GRATULERER: Heidi Weng ble nummer to bak Marit Bjørgen lørdag.

— Vi setter veldig pris på at Marit er tilbake, sa Heidi Weng til NRK. Hun ledet løpet midtveis, men fikk det for tungt på slutten.Forventningene var store foran Bjørgens comeback. Både trener og lagvenninner var klare på at småbarnsmoren var en av favorittene.

— Marit blir topp tre. Det er vi rimelig sikre på, sa trener Roar Hjelmeseth til NRK før start.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre lørdag, drøye 28 sekunder bak. Hun spådde Bjørgen som vinner før løpet.

— Det var deilig å se Marit tilbake. Hun er en veldig trygghet å ha i laget. Hun setter standarden på treningsøktene og er en lun og god person å ha på laget, sa Flugstad Østberg til NRK.

– Jeg har sett i sommer og høst at hun stadig har tatt steg mot den gamle Bjørgen. Marit er i stand til å utklasse resten av verden hele denne sesongen, sa hun ifølge NTB.

Les også

Suverene Østberg takket Johaug for teknikkråd

Les også

Vil ikke fjerne Therese Johaug fra traileren

Les også

Bjørgen om Johaug: - Det går veldig opp og ned med henne

Weng viste seg fram underveis

Bjørgen åpnet hardt og ledet med drøye tre sekunder på Heidi Weng etter 2,2 kilometer. Men etter seks kilometer hadde Weng gått forbi og ledet på 36-åringen med 2,5 sekunder.

DE TRE BESTE: Marit Bjørgen, flankert av Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng.

Ingvild Flugstad Østberg startet sist og var holdt som en av favorittene, men Gjøvik-løperen hadde ikke toppfarten inne og la seg på tredje plass, drøye 20 sekunder bak Weng etter seks kilometer.Inn mot mål så Bjørgen meget pigg ut, og det så ut til å gå mot en skikkelig spennende finish på Beitostølen. Men Heidi Weng hadde tydeligvis fått merke det på slutten, og kom i mål 11,7 sekunder bak Bjørgen.

Flugstad Østberg ble nummer tre, og Astrid Uhrenholdt Jacobsen nummer fire, henholdsvis 28 og 29 sekunder bak Bjørgen.

Oppdal-søstrene Kari og Silje Øyre Slind gjorde sterke løp, de to ledet løpet sammen før de store kanonene kom i mål, og endte på henholdsvis 5. og 6. plass.

Publisert: