Sandnes Ulf slapp med skrekken

Sandnes Ulf levde farlig før pause, men to scoringer etter hvilen sørget for at de ikke gikk på noen cupskrell i år.

Sandnes Ulf levde farlig før pause, men to scoringer etter hvilen sørget for at de ikke gikk på noen cupskrell i år.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

EIK – SANDNES ULF 0-2

Det var hjemmelaget som kom til kampens første mulighet, den kom etter åtte minutter. Frederic Nimani drog seg fint fri inne i feltet, men en god redning av Saku-Pekka Sahlgren hindret en scoring for EIK.

Snaut kvarteret ut i kampen fikk vi en situasjon som endte med straffespark til Sandnes Ulf. Pontus Engblom drog seg fri og ble felt av keeper Stefanov Kunchev. Straffesparket tok Engblom selv, men det var dårlig utført og keeper hadde en enkel oppgave å redde skuddet.

Like etter straffemissen til Sandnes Ulf var hjemmelaget nære med på å gå opp i ledelsen. Først hadde de en stor mulighet som endte opp med hjørnespark. Et hjørnespark som endte på hidet til Eivinas Zagurkskas, men headingen gikk dessverre for EIK like over.

Også EIK brant straffe

Snaut halvtimen ut i omgangen skjedde det på ny dramatikk i kampen. Povilas Krasnovskis lurte seg inn feltet og ble felt av Anel Raskaj. Straffesparket klarte Kenneth Grande å blåse himmelhøyt over.

Lagene gikk til pause med stillingen 0-0, et merkelig resultat etter slik kampen har utartet seg. To brente straffespark skulle fortelle en del om hvor nervøst og spennende dette oppgjøret er. Sandnes Ulf har vært skuffende svake før pause, mens hjemmelaget både har vunnet flest dueller og hadde de fleste målsjansene i løpet av de første 45 minuttene.

Eriksen scoret for Sandnes Ulf

Sandnes Ulf startet den andre omgangen med en stor målsjanse ved Pontus Engblom, men skuddet ble meget bra parert av hjemmelagets keeper.

Etter 54 minutter kom kampens aller første scoring. Og slik den andre omgangen har sett ut så langt, så var det ikke ufortjent at det var Sandnes Ulf som stor for den. Kent Håvard Eriksen utnyttet svakt forsvarsspill hos hjemmelaget og sendte ballen elegant inn i nettmaskene.

Bare noen minutter etter fikk Bojan Zajic ladet kanonen skikkelig, men keeper vartet opp med en kjemperedning og fikk slått ballen til hjørnespark.

Helle økte ledelsen

Vel kvarteret før slutt sørget Marius Helle for å øke ledelsen til Sandnes Ulf. Han var rolig og behersket og satte ballen inn i det lengste hjørnet.

Nå spørs det om hjemmelaget er i stand til å slå tilbake etter de to baklengsmålene etter pause.

Men seier i denne kampen kom Sandnes Ulf seg videre til 3. runde for første gang siden 2011. Det gikk imidlertid en hel omgang før spillerne forsto alvoret i denne kampen. Og det hadde ikke vært noe å si på om hjemmelaget hadde ledet etter den første omgangen.

Publisert: