Viking fikk juling av Rosenborg

Kjell Jonevrets menn ble flere nummer for små på Lerkendal.

Publisert: Publisert:

AJE_2790.jpg

 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

TRONDHEIM (adressa.no): På en dag hvor de argeste konkurrentene Odd og Molde tapte, var det aldri tvil om hvor poengene ville havne i oppgjøret mellom Rosenborg og Viking på Lerkendal.

Etter sju spilte serierunder topper RBK dermed tabellen med fire poeng etter å ha vunnet 4-0 mot Viking.

— En bra opplevelse. Det er bra ,men vi må fortsette. Det er 24 kamper igjen, sa Gudmundur Thorarinsson til stadionspeakeren etter den suveren seieren.

Tamt fra start

De første minuttene var preget av at lagene følte på hverandre. Det var enkelte små tendenser fra trønderne det første kvarteret, blant annet med et brukbart innlegg fra Pål André Helland etter ni minutters spill, men ingen skikkelige målsjanser.

Rosenborg overtok stadig mer av spillet, men da halve omgangen var spilt, var det fortsatt ikke skapt en eneste målsjanse på Lerkendal. Alt i alt var første del av kampen litt kjedelig.

Første målsjanse kom etter 26 minutter, da Viking snappet opp en RBK-pasning. Ballen havnet hos Suleiman Abdullahi. Han stormet mot mål, men mislyktes i avslutningen mot André Hansen.

Flikket inn ballen

Fire minutter etterpå eksploderte Lerkendal, hvor 15 985 tilskuere fulgte kampen. Holmar Örn Eyjolfsson flikket inn et flott innlegg fra Helland. Dermed 1-0 til Rosenborg i lagets første store målsjanse.

Etter scoringen fortsatte vertene å dominere. Viking var tannløse fremover på banen og RBK-ledelse til pause var fullt fortjent.

Etter at kampens hedersgjest, langrennsstjernen Petter Northug, hadde blitt intervjuet og vist sine fotballferdigheter i pausen, fant oppgjørets høydepunkt sted tolv minutter ut i omgangen. Pål André Helland var nok en gang nest sist på ballen. Mike Jensen kom på overlap og banket ballen knallhardt i mål. Rosenborgs 2-0-scoring kom etter det som kanskje er klubbens peneste angrep så langt i 2016. ## Helland sentral

Bare tre minutter senere fikk RBK en ny stor sjanse. Igjen var det Helland som slo innlegget. Den utmerkede pasningen ble slått i retning Christian Gytkjær. RBK-spissen kunne ha pirket ballen i mål, men ble akkurat for sen.

Tjue minutter før kampslutt gikk Helland av banen og ble erstattet av Elbasan Rashani.

Tempoet i kampen dalte noe etter målet og den påfølgende kjempesjansen til Rosenborg, som leverte en knallsterk defensiv forestilling. Viking skapte nesten ikke sjanser.

Et kvarter før slutt punkterte Gudmundur Thorarinsson kampen. I sitt første oppgjør fra start i den norske serien satte han ballen sikkert i mål fra rundt 15 meter.

Viking hadde ingenting å stille opp med utover i omgangen. Ni minutter før slutt var det Christian Gytkjærs tur til å komme på scoringslista. Han ekspederte Jonas Svenssons innlegg i mål. Dermed 4-0 til Rosenborg etter svakt forsvarsspill fra gjestene fra Stavanger.

Publisert:

Les også

 1. Jonevret gjør flere endringer

 2. Nå har Bruttern begynt å rullere på laget

 3. Landslagsprofilen står over Moldes kamp - skal bli pappa for andre gang

 4. RBK-treneren: - Uten Viking ville jeg fortsatt solgt biler på Lillestrøm

Eliteserien

SVUTMP
10FK Haugesund6222610-48
11Odd621310827
12Viking6123711-45
13Sandefjord Fotball6114411-74
14Sarpsborg 08610568-23
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Viking FK