Jøran (50) fra Hitra tok to EM-gull i vektløfting: – Jeg er egentlig ikke så veldig sterk

Jøran Herfjord deltok i sitt første internasjonale mesterskap. Det endte med to gull.

Jøran Herfjord på toppen av seierspallen i veteran-EM, foran tyskeren i rødt og svensken i blått.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– For meg er dette veldig stort, sier Jøran Herfjord.

50-åringen fra Hitra reiser hjem fra veteran-EM i vektløfting med to gullmedaljer i bagasjen. Med 95 kilo i rykk og 122 kilo i støt vant han både europamesterskapet og den såkalte masterskonkurransen, hvor også ikke-europeere kan delta.

EM-debut

Til tross for at Herfjord har nådd «jubileumsalder», var mesterskapet i svenske Halmstad hans internasjonale debut.

– Jeg begynte med vektløfting i 1981, men sluttet i 1999 og holdt opp i mange år. Siden 2014 har jeg trent jevnt. Det har gått over all forventning, sier han.

– EM-gull i klassen M50 – du er altså Europas sterkeste 50-åring?

– Helt sikkert ikke. Jeg er egentlig ikke så veldig sterk, men begynner å få dreisen på det tekniske. Styrke er en ting, men det tekniske er vel så viktig i vektløfting. Sannsynligvis er jeg ikke Europas beste vektløfter i min klasser heller. Men det var jeg som møtte opp og løftet mest. Dermed er jeg mester, sier han.

Les også

Han er sønnen til en av tidenes storscorere i Norge. Nå er Brattbakk jr. tatt ut på landslaget

Vil til VM

Nå er den ferske europamesteren sugen på å prøve seg mot de beste i verden. Neste år er det veteran-VM i Barcelona.

– Mesterskapet er den samme uken i august, og det passer egentlig litt dårlig med sommerferien. Men får jeg trent godt og er frisk og rask, vil jeg være med der. Det er ikke vanskelig å motivere seg når man vet hvor artig det her er, sier han.

Penger er uansett ikke motivasjonen. Påmeldingsavgiften tror Herfjord han får dekket av klubben sin, Trondheim atletklubb. Resten må han dekke selv.

Les også

TIL-treneren: – Vi trengte en profil og målscorer som «Mush»

Har mye å gå på

Herfjord hevder han ikke har peiling på hvor langt opp det er til de beste i verden i hans klasse, men sier han uansett har mye å gå på.

– Jeg løftet ikke opp mot mitt beste i EM, men det gikk bra lell. Rekordene mine er 105 kilo i rykk og 126 kilo i støt. Det er totalt fjorten kilo mer enn jeg greide nå. Det vet jeg at jeg har inne til neste år, sier han.

Publisert: