Jo Nymo Matland på TIL-trening - ønsker retur til norsk fotball

Jo Nymo Matland (30) håper å finne seg en norsk klubb i sommer når kontrakten med Antwerpen går ut.

TILBAKE: Jo Nymot Matland trente med TIL onsdag.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

TIL forsøkte i mars å hente Jo Nymo Matland tilbake til Alfheim – 10 år etter at han forlot klubben. I dag var den 30 år gamle venstrebacken på TIL-trening.

– Han hadde ringt og spurt Svein-Morten (Johansen) om å få trene med oss nå som han var hjemme. Alle Tromsø-spillere med fortid i byen eller klubben, når de spør, så stiller vi så klart opp, sier TIL-trener Bård Flovik.

– Veldig bra fot

Kontrakten med belgiske Antwerpen går ut i månedsskiftet, men Flovik ønsker ikke å spekulere i om 30-åringen er aktuell for en retur.

– Det har jeg ikke lyst til å spekulere i. Han spurte om å få trene, så får vi heller svare på slike spørsmål senere. I utgangspunktet er han ikke aktuell, men er her for å trene med oss noen dager.

Likevel har Matland kvaliteter.

– Du ser jo at foten hans er veldig, veldig bra, men han er ikke på noe prøvespill, sier TIL-treneren.

TIL forlenger neppe lånet med venstreback Patrick Kpozo som går ut 20. juli, men får samtidig Lasse Nilsen tilbake fra utlånet i TUIL samtidig.

– Vi har ikke tatt stilling til Patrick ennå. Det gjør vi når det nærmer seg 20. juni, når det er avtalefestet, sier Flovik.

TIL jakter samtidig forsterkninger.

– Lars Petter har vært på en liten reise, og vi har vært i markedet helt siden forrige overgangsvindu. Nå er det halvannen måned igjen, og vi har mange skader per nu, så vi må se hva vi gjør når vinduet åpner, sier Flovik.

Uviss fotballframtid

Jo Nymo Matland hadde i hvert fall ikke vært fremmed for en TIL-retur.

– Ja, i utgangspunktet hadde jeg vært positiv til det. Det hadde vært artig, men jeg orker ikke å spekulere i noe før det eventuelt er noe konkret. Det er jeg som har tatt initativ til dette (å trene med TIL) for å holde formen noenlunde ved like. Det var artig å kjenne litt på nivået, men jeg har litt vondt i dag. Jeg har ikke trent fotball siden 17. mai, så jeg var litt gelé i beina, men det kommer seg veldig fort, sier Nymo Matland, som blant annet skal trene litt med Aalesund neste uke.

– Jeg regner med det går i orden. Det er heller ikke noe prøvespill, men for å trene litt. Akkurat hva som skjer videre, vet jeg ikke. Vi skal hjem Norge, mest sannsynlig, men akkurat hvor det blir, er vanskelig å si. Det er godt å få rensket «hauet» etter en tung vår, sier 30-åringen, som var på utlån i KSC Hasselt, en klubb på nivå tre i Belgia.

– Alt henger litt i løse lufta om hva som skjer videre. Det er mange klubber som ikke vet hvilke behov de har, så vi får se. Det er ennå en stund til overgangsvinduet åpner, sier Nymo Matland.

Per dags dato er det ingen avtale om prøvespill for venstrebacken fra Tromsø.

– Men jeg og samboeren har veldig lyst til å dra hjem til Norge. Det er koseligere å bo nærmere familie og venner og ha et sosialt nettverk. Det betyr mye.

Publisert:
 1. Jo Nymo Matland
 2. 17. mai
 3. Trening
 4. Bård Flovik
 5. Tromsø

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Det Atle og kollegene gjør er vel­dig smart, ifølge eks­perten

 2. – Vi er ikke så bekymret som før

 3. Etter 12 år i Oslo kom jeg hjem til en region som ikke finnes

 4. Satser på nytt daglig­vare­konsept i Stavanger: – Tror det kommer til å bli veldig populært

 5. Ny siktelse mot den ene mannen som er siktet i drapssaken i Haugesund

 6. 585 nye smittede på Nord-Jæren