Guardiola vil ha slutt på fansens buing: - De må glemme

Manchester City-manageren ber publikum tenke seg om.

Pep Guardiola under kampen mot Steaua onsdag kveld.
 • Marius Dahl
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Tre mål av Sergio Agüero og ett av Kelechi Iheanacho sørget for at de lyseblå fra Manchester fikk en drømmestart på årets Mesterligasesong, da de slo Borrussia Mönchengladbach 4-0 onsdag kveld.

En perfekt start for engelskmennene og deres supportere, selv om bare 30.000 hadde tatt turen for å se lagets åpningskamp i verdens gjeveste klubbliga. Det ser heller glissent ut på et stadionanlegg som tar 55.000. Det var uansett ikke bare det trauste oppmøtet til City-supporterne som nyansatte Pep Guardiola reagerte på etter kampen. City-sjefen likte nemlig ikke at fansen buet under den tradisjonelle Mesterligahymnen før kampstart, som protest mot en rekke konflikter mellom klubben og det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Les mer:

Les også

Mourinho før Europa League: - Vi ønsker ikke å være her

— Supporterne må glemme det som har skjedd, vi er nødt til å være stolte for å spille i denne turneringen, slo spanjolen fast ifølge Manchester Evening News.

Rasisme, bøter og utestengelser

I en artikkel samme avis gjorde i april, belyser avisen hvorfor supporterne protesterer mot UEFA.

Der står det at en rekke årsaker har gjort forholdet mellom Citys supportere og UEFA kaldere og kaldere. Blant annet skal de ha likt dårlig at klubben ble ilagt en bot på €30.000 (omlag 278.000 kroner) tilbake i 2012, da lagets spillere kom 60 sekunder for sent på banen til andre omgang mot Sporting.

Det var uker etter at Porto fikk €10.000 mindre i bot - altså €20.000 (185.000 kroner) - fordi supportere kom med rasistiske tilrop mot Mario Balotelli i en Europa League-kamp.

I tillegg har klubben gått flere runder med UEFA i forbindelse med "Financial Fair Play", mens den siste dråpen var at flere hundre CSKA Moskva-supportere fikk komme inn på en kamp mot City i Russland, som i utgangspunktet skulle vært spilt for tomme tribuner grunnet rasisme fra hjemmesupportere i en tidligere kamp. Ingen engelske supportere fikk komme inn.

- Kan ikke utrette noe uten dem

— Jeg kommer til å jobbe til det siste for å overbevise folk til å komme og se oss spille våre kamper i Mesterligaen. Spillerne våre fortjener et fullsatt stadion og forhåpentligvis får vi se det mot Celtic og Barcelona, fortsatte Guardiola.

Også Barcelona-supportere har for øvrig tidligere pepet mot Mesterligahymnen, etter at UEFA har straffet klubben for bruk av katalanske flagg, som forbundet anser som politiske budskap.

Les mer:

Les også

Ekspert med krass kritikk mot Pogba – og Zlatan kalles overvektig

Les mer:

Les også

Celtic jakter ny sensasjon mot Barcelona. Det skal Messi og Suárez sette en stopper for.

I fjor kom laget på en skuffende 4.plass i serien under Manuel Pellegrini, men laget gjorde stor suksess i Mesterligaen og måtte gi tapt først i semifinalen mot mesterne fra Real Madrid. For å komme like langt denne sesongen mener Guardiola supporterne må kjenne sin besøkelsestid.

— Supporterne våre må vite at vi trenger dem i Mesterligaen. I serien møter de opp, men ikke i Mesterligaen. Vi kan ikke utrette noe i år eller neste sesong uten dem, slår Guardiola fast overfor Manchester Evening News.

Gigantmøter

Kanskje var det utsettelsen av kampen som gjorde stadion glissent, da kampen opprinnelig skulle vært spilt tirsdag, men ble utsatt grunnet kraftig regnvær. Det som uansett er sikkert, er at tremålshelten Agüero leverte i sesongens første Mesterligakamp.

— Han er utvilsomt en av de beste spillerne, det er det ingen tvil om. Han har en spesiell egenskap inne i boksen, en unik spiller, sier City-sjefen.

Manchester City fortsetter gruppespillet mot Celtic på bortebane om to uker. Etter det venter to gigantmøter mellom City og Guardiolas gamle arbeidsgivere fra Barcelona.

Les mer:

Les også

 1. Champions League-kamp utsatt: Uværet stoppet Guardiola

 2. Agüero kan miste Manchester-derbyet

Publisert:
 1. Champions League
 2. Josep Guardiola
 3. Manchester City

Mest lest akkurat nå

 1. Korvetten AS begjært konkurs

 2. Klar oppfordring fra de voksne: Ta russetiden tilbake!

 3. 38-åring tiltalt for vold mot gutt etter ring-på-spring

 4. Fikk sparken i Dalane Kraft etter at han varslet NVE om et sikkerhetsproblem

 5. Politiet rykket ut til slåsskamp på Klepp

 6. Russisk gass fyrer opp Tyskland