Norsk Travderby: Tidenes yngste vinner kjørte inn over 3 millioner kroner

Magnus Teien Gundersen ble søndag tidenes yngste vinner av Norsk Travderby. Med blant annet to seire kjørte han inn 3,2 millioner kroner.

Publisert: Publisert:

Magnus Teien Gundersen passerer mål som tidenes yngste Derby-vinner, 21 år og elleve måneder gammel. Gretzky B.R. ledet fra start til mål. Førstepremien var på 2 millioner kroner. Foto: Eirik Stenhaug/ Equus / NTB scanpix

Gundersen nøyde seg ikke med ett storløp. 21-åringen fra Nittedal tok to klassiske triumfer og ble tidenes yngste til å vinne Norsk Travderby.

I 2015 ble kuskekometen historisk som tidenes yngste vinner av et klassisk løp. Som 18-åring snøt han de rutinerte kuskene for konfekten og var først på streken med Thai Goodwill.

Søndag skrev han seg inn i historiebøkene nok en gang. Sammen med Gretzky B.R. ledet han hele veien til en triumf verdt 2 millioner kroner.

– Det er stort. Jeg har aldri hatt en sånn følelse noen gang. Pappa er fantastisk som gir meg alle sjanser, sa en gråtkvalt Gundersen til Equus Media etter den historiske bragden.

Avdøde Hans Petter Tholfsen var 23 år og ti måneder da han vant Derby med Frigge i 1970.

Gundersen junior innledet dagen med å sitte opp bak en av tidenes største klasseløpsfavoritter, Hillary B.R., og det ble til slutt som ventet enkel match.

– Jeg tok ingenting ut på forskudd, så det er fantastisk når vi lykkes, sa Gundersen etter seieren verdt 750.000 kroner.

I kriteriet for hingstene og vallakene ble han tredje med Noble Superb. Dermed kjørte Gundersen junior inn 3,2 millioner kroner til hesteeierne søndag.

(©NTB)

Publisert: