Glimt-kontrakten terminert – nå vender Kent (18) tilbake

Kent Malic Swaleh har signert en amatørkontrakt med TUIL.

TILBAKE I TUIL: Her er Kent Malic Swaleh i aksjon for TUIL mot Skjervøy i iTromsø Cup.
Publisert: Publisert:

– Det er perfekt å få ham inn nå. Han har vært i Bodø/Glimt, men er nå tilbake i TUIL. Her trenger han selvfølgelig å få trent og spilt andrelagskamper nå i starten. Det er en kjempespennende signering, sier TUIL-trener Alexander Samuelsen til iTromsø.

Angrepsspilleren ble hentet av Bodø/Glimt i april i fjor. Der har unggutten ikke fått den spilletiden han hadde forventet, og nå er han altså tilbake.

I januar var Swaleh frustrert for han ikke fikk lov til å trene med Serie A-klubben Atalanta. A-lagsspill ble det heller ikke i Bodø, og dermed endte han opp med tre scoringer på fire kamper for G19-laget.

Kantspilleren har trent med TUIL i noen uker, men er altså nå offisielt klar for klubben.

– Vanskelig å si nei

– Kan det være nok et eksempel på at man ikke bør gå for tidlig ut til større klubber?

– Det er vanskelig å si nei da Norges beste klubb, der og da, kom på banen. Det skjønner jeg. Vi er opptatt av at veien man har her, med andredivisjonsfotball, er veldig bra, men at spillere skal få dra når de er gode nok. Det finnes ingen fasit på når det er riktig å dra. Vi har veldig troen på Kent her i TUIL, sier Samuelsen.

– Her kan vi huke av flere bokser: Han har vært i TUIL før, er fra fastlandet og har spennende ferdigheter. Vi synes dette er kjempespennende, legger han til.

– Kjempetro på Kent

Selv om Kent Malic Swaleh har fått en amatørkontrakt i TUIL, ser Samuelsen for seg at 18-åringen får spilletid på A-laget i 2.-divisjon i høst.

– Det håper jeg. Det er opp til Kent selv og prestasjonen han gjør for TUIL 2 og på trening. Jeg har kjempetro på Kent, og at han gjør oss bedre på lengre sikt. Han skal få tid til å komme seg i form, sier Samuelsen.

I TUIL blir Swaleh trolig dyrket som høyrekant.

– Vi ser på han som kant, og kanskje aller mest høyrekant. Han kan også brukes i en spissrolle, og sånn sett gir han oss noen muligheter i posisjoner der vi er sårbare, sier Samuelsen.

Det har ikke lyktes iTromsø å få en kommentar fra Kent Malic Swaleh.

Publisert:
  1. Bodø/Glimt
  2. Tromsdalen Fotball

Mest lest akkurat nå

  1. Navn på omkommet frigitt etter båtulykke

  2. Denne hekken kan koste 1000 kroner dagen

  3. Et enkelt Messenger-spørsmål fra en slektning ble til et mareritt for Rune Nedrebø

  4. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

  5. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

  6. Tenåring uten førerkort krasjet i busskur