Høydramatisk Spania Grand Prix – Verstappen vant da Leclerc måtte bryte

Charles Leclerc (24) måtte bryte fra det som så ut som en sikker seier. Da gikk Max Verstappen (24) fra rasende til å ta over VM-ledelsen.

Publisert: Publisert:

Charles Leclerc ledet med drøye ti sekunder ned til forfølgerne George Russell og Max Verstappen på den 27. av 66 runder på Formel 1-banen i glohete Barcelona.

Dermed så Leclerc ut til å øke ledelsen i VM-sammendraget, men så sviktet motoren til monegaskeren. Han kom seg inn i depotet, men der ble han værende og løpet var over for 24-åringen.

– Det er skuffende at det ikke endte som det skulle, sier Leclerc til Viaplay.

FORTVILTE: Charles Leclerc var en slagen mann etter at han måtte bryte med motorproblemer.

Da ble det i stedet en seierskamp mellom Russell, Verstappen og Sergio Perez på den siste halvdelen av løpet.

Russell klarte ikke å holde følge med de to Red Bull-førerne, og på den 49.-runden ble Verstappen sluppet forbi av lagkamerat Perez.

Like etter byttet både Russell og Perez dekk, og Verstappen vant til slutt løpet med stor margin. Perez tok andreplassen foran Russell.

– En vanskelig start, men en god avslutning. Jeg er veldig glad for seieren, og også veldig glad for «Checo». EN strålende resultat for laget, sier Verstappen etter seieren.

Seieren ga Verstappen 25 poeng og sendte ham forbi Leclerc i VM-sammendraget. De to står med henholdsvis 110 og 104 poeng etter seks av 22 løp.

Det så imidlertid ikke så lyst ut for Verstappen tidligere i løpet, da nederlenderen hadde store problemer med DRS-vingen. Gang på gang prøvde han å ta seg forbi Russell, men om vingen holdt seg oppe virket å være overlatt til tilfeldighetene.

Den ene gangen kunne vingen virke perfekt, mens den lukket seg neste gang. Det fikk den regjerende verdensmesteren til å rase over team-radioen:

Løpet i Barcelona leverte dramatikk allerede fra den første runden, da Kevin Magnussen og Lewis Hamilton smalt sammen.

Danske Magnussen forsvant ut i grusen, mens Hamilton punkterte. Begge to holdt seg ute på banen, men hadde naturlig nok rast nedover resultatlisten.

Hamilton kjørte seg voldsomt opp og endte som nummer fem. Magnussen kom på 17.-plass.

Publisert: