Haaland med ny rekord: – Er helt overlegen

Erling Braut Haaland dominerer igjen sportssidene i tyske aviser og snakket i TV-studioene. Lørdag slettet han nok en gang en bestenotering i Bundesliga.

Erling Braut Haaland slår stadig rekorder i tyske fotball.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Med to mål mot Mainz rundet han 49 mål i den tyske eliteserien. Det klarte han på bare 49 kamper. Den tidligere rekorden var Uwe Seelers. Han oppnådde samme antall scoringer etter 59 Bundesliga-kamper og scoret hele 404 ganger på 476 kamper for Hamburger SV i sin tid (1953-72).

Det var også 19. gang Haaland sto for mer enn ett mål i en seriekamp i Tyskland. Det gjør ham til minst dobbeltscorer hyppigere enn hver tredje kamp.

Tirsdag er det Ajax-forsvaret som støter på Haaland i Champions League. Med seg til Amsterdam har Haaland er klubbstatistikk av de helt sjeldne. Han har scoret 70 mål på 68 kamper i Borussia Dortmund-drakten.

– Haaland er helt overlegen. Han binder alltid opp tre spillere, sier klubbkollega Marco Reus ifølge avisen Bild.

Der fikk Haaland også toppkarakteren 1 som eneste spiller på banen.

Han er bare 21 år gammel og sammen med Kylian Mbappé verdens mest ettertraktede fotballspiller. Nettstedet Transfermarkt har nordmannens antatte salgsverdi på 1,5 milliarder kroner. Det er tett bak Mbappé som topper oversikten.

Publisert: