Spanias 18 år gamle juvel hylles tross nedtur: – En kommende superstjerne

Det sa stopp i straffesparkkonkurransen, men Spania dominerte store deler av den 120 minutter lange semifinalen mot Italia. Mye av æren går til det 18 år gamle stortalentet Pedri.

I FOKUS: Pedri feiret med Jordi Alba etter at Álvaro Morata hadde utlignet for Spania.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

«Pedri hylles verden over», skriver den spanske storavisen Marca onsdag morgen.

– Pedri er sååå god. En kommende superstjerne. Nydelig fotballspiller, skrev fotballegenden Gary Lineker på Twitter midtveis i den første omgangen.

Over en time etter at Italia hadde slått ut Spania på straffer tenkte den italienske TV-profilen Matteo Bonetti fortsatt på Pedri.

Spanias venstre indreløper traff på samtlige 31 pasninger i den første omgangen av semifinalen, var kreativ og skapte sjanser for det spanske laget.

– Han spiller som han er Iniesta og Xavi i ett, kommenterte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Pedri er spilleren som har løpt mest i EM. Den eneste hvilen han fikk, var siste minutt av ekstraomgangene i kvartfinalen mot Sveits. Ifølge UEFA har 18-åringen lagt bak seg 76,1 km i EM.

Spania måtte også ut i ekstraomganger mot Kroatia (åttedelsfinalen).

– Så dere hva 18 år gamle Pedri gjorde mot Italia? Jeg har aldri sett noe liknende fra en 18-åring, ikke engang fra Iniesta. Jeg har aldri sett noe i nærheten. Det strider mot all logikk, sier Spania-sjef Luis Enrique etter kampen.

– Hvor mange Ballon D’Or tror vi Pedri vinner, om han holder seg skadefri? Instinktet mitt sier tre, men det kan fort ende med at han vinner dem alle, skriver New York Times’ fotballkorrespondent, Rory Smith på Twitter.

Høydepunktet i den første omgangen var et fantastisk gjennomspill til Mikel Oyarzabal, men høyrekanten klønet det til alene med keeper og fikk ikke kontroll på mottaket.

Pedri fortsatte å herje også etter pause. Etter ordinær spilletid hadde han truffet på 55 av 55 pasninger. Først i ekstraomgangene klarte italienerne å bryte en pasning fra 18-åringen, som er den fjerde yngste spilleren i årets mesterskap.

Spania har slitt med å erstatte den gylne generasjonen som vant EM i 2008, VM i 2010 og EM i 2012, men som Xavi og Iniesta har Pedri i løpet av mesterskapet ofte vært tredje sist på Spanias scoringer.

– Jeg er veldig glad for å se ham prestere på dette nivået i en alder av 18 år. Han utgjør en forskjell for både Barcelona og det spanske landslaget, uttalte Xavi selv på Esport3 tidligere i mesterskapet.

De yngste spillerne i årets EM:

Også den tyske fotballanalytikeren Marius Fischer lot seg begeistre av den spanske midtbaneeleganten.

– Dette Pedri/Busquets-partnerskapet er så ukonvensjonelt og samtidig så vakkert å se på. Jeg tror jeg aldri blir lei av å se de orientere seg, sentre og bevege seg. Ren kunst, skriver analytikeren, som nylig fikk jobb i danske Viborg.

Publisert: