EM-feber i England og Italia: Dette skriver avisene på finaledagen

Det er, ikke overraskende, søndagens storkamp som pryder engelske og italienske avisforsider på finaledagen.

 • Yngve Gjerde, VG
Publisert: Publisert:

– For dere, for oss! skriver Tuttosport på sin avisforside søndag, med bilde av en jublende Roberto Mancini. Tennis-stjernen Matteo Berrettini får også plass på avisforsiden:

Det er nemlig ikke bare de italienske landslagsspillerne som skal kjempe om trofé på engelsk gress i dag: Berrettini skal noen timer tidligere møte Novak Djokovic til Wimbledon-finale.

Men det er i all hovedsak kveldens EM-finale som er i fokus, også i Italia. «Gli Azzurri» og England møtes til EM-finale på Wembley klokken 21.00.

Vi må også ta med denne avisforsiden fra den skotske avisen The National - som har Italia-trener Roberto Mancini på forsiden. Mancini har i avisen fått rollen som den skotske nasjonalhelten William Wallace, som triumferte og engelskmennene på 1300-tallet.

– Redd oss, Roberto, du er vårt siste håp. (Vi takler ikke 55 nye år der de snakker om dette), skriver avisen, med referanse til at det er 55 år siden sist England vant en internasjonal tittel.

Men tilbake til de italienske og engelske avisene; dette skriver de.

– Gjør dem blåe, står det på La Gazzetta Sportivas forside, med bilder av Jorginho, Federicho Chiesa og Roberto Mancini hengende over en trone. Under overskriften står det:

– Italia kjemper med England for den europeiske tronen.

Corrierre dello Sport går for tittelen «En så stor kjærlighet» på sin forside - igjen med jublende italienske stjerner.

De italienske avisforsidene kan du se i billedgalleriet under:

Engelske avisforsider vier nærmest utelukkende all spalteplass til kveldens finale. Det drømmes på sedvanlig vis til at fotballen skal komme hjem, og avisforsiden som kanskje skiller seg ut kommer fra The Sunday Times, som har sitert Henry V på en svært patriotisk avisforside.

Daily Star går for Harry Kane i rustning med en henvisning til Julius Caesar, men finner også ute til venstre plass til Gareth Southgates lykkeslips.

– For dronning og land, skriver Sunday Express på sin avisforside.

Og så ville det ikke vært engelske avisforsider uten ordspill:

– We Kane be heroes, pryder Daily Mirror, med England-stjerne Harry Kane i front og en tydeligvis henvisning til David Bowie-hiten «Heroes».

Se alle forsidene i billedgalleriet under:

Før finalen:

50 av 51 kamper har blitt spilt - og i kveld er det duket for den aller siste: EM-finalen mellom England og Italia.

 • Avspark er klokken 21.00, og VGTV-studio følger hvert eneste spark med programleder Martin Sleipnes, Bernt Hulsker, Kjetil Rekdal og Joacim Jönsson. Kampen følges også direkte i VG Live.
 • Er du i en tett kamp om seieren i din venneliga, eller kjemper du kanskje for å unngå sisteplass? Den siste kampen kan være helt avgjørende! Husk å legge inn ditt aller siste resultattips i EM-profeten!
 • Og så kan du korte ned ventetiden med å lese deg opp før finalen: Fikk du med deg hva engelske aviser skrev etter semifinaleseieren? Eller hva betydningen bak fotballsangen «Football’s coming home» egentlig er? På VG+ kan du også se hvem VG plukket ut på EMs beste lag, eller hvem som har imponert nok under mesterskapet til å få en sommerovergang.
Publisert:
 1. Fotball-EM
 2. EM-profeten
 3. Englands herrelandslag fotball
 4. Italias herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Her er Pøbel sitt svar på Haaland-kommentar

 2. De var et av Norges største rockeband. Så raknet det

 3. Utagerende og truende person på Stokka

 4. Veien mellom Suleskard og Brokke er åpnet

 5. Navnet frigitt etter dødsulykke på Sørlandet

 6. Du skal lete lenge etter en bedre grillopplevelse enn den du får her