Lagkameraten som Hovland «hatet», tror kompisen kan surfe til gull i OL: – Vi har hatt det veldig moro

TOKYO (Aftenposten): Tonen kunne ikke vært mer gemyttlig før OL-starten, men Norges to beste golfspillere røpet at de sender tøffe meldinger til hverandre.

Viktor Hovland (t.h..) og Kristian Krogh Johannessen liker å ha det gøy med hverandre. Begge er i OL-form.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Flere journalister hadde tatt seg ut til den olympiske golfbanen der herreturneringen starter på torsdag. Noen amerikanske journalister hadde også fått med seg at Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen stilte seg til rådighet i en snau halv time.

Men de rakk å trene på putter og nærspill på Kasumigaseki Country Club før duoen måtte innendørs.

De satt på podiet og fordi airconditionanlegget laget mye lyd, måtte journalistene frem til mikrofonene for å stille spørsmål. Noen få spørsmål kom på norsk, ellers på engelsk.

Viktor Hovland er ranket som nummer 11 i verden. Kameraten mener at han kan surfe inn til gull. Men Johannessen forteller at han også er på medaljejakt i Tokyo.

Da den eldste møtte Viktor Hovland første gang, skjedde dette:

– Jeg har kjent Viktor siden jeg var 13–14 år. Han kom opp som en «feit» liten unge og startet å spille riktig bra. Vi har hatt det veldig moro i mange år sammen, sa Johannessen.

Forsamlingen fikk noe de ikke hadde hørt før.

På podiet med munnbind. Viktor Hovland (t.v.) og Kristian Krogh Johannessen. De er ranket som nummer 11 og 297 i verden.

Så viste det seg at den lubne guttungen skulle bli en av verdens beste golfere.

På spørsmål om hvorfor Hovland «hatet» Johannessen, kom en historie som 23-åringen fra Oslo måtte gjenta både på norsk og engelsk.

– Jeg ble med på en juniorturnering med Wang (Toppidrett) til Spania. Jeg var yngre og bodde sammen med en kamerat som hadde kjæreste. Det føltes upassende for meg å være der, jeg fikk lite egentid og klaget på det til Kristian. Jeg sov lite. Da svarte Kristian:

– Når du spiller så dårlig, har det noe å si hvor du sover egentlig?

Den replikken husker Hovland godt. Det var første gang at de to møttes.

Torsdag gjelder det. Da starter fire dager med golf på OL-banen i Japan. Kristian Krogh Johannessen (t.v.) og Viktor Hovland under trening på Kasumigaseki Country Club i Tokyo.

Har tøffe meldinger

Senere ble de venner, men beholdt den tøffe sjargongen.

– Det handler om å ta og gi mye dritt. Mye er sagt for å ha litt humor, mener Johannessen.

Viktor ler godt og folk i salen humrer.

Han som er ranket blant verdens 300 (297) spillere og nest best i Norge pr. i dag, tror slike kommentarer letter på stemningen. Det er ikke vondt ment, selv om det noen ganger kan være en undertone.

Og hvis Johannessen kommer med noen kommentarer, får han bare vite at Viktor er nummer 11 i verden.

– Da blir det slutt, flirer 26-åringen fra Hokksund.

På spørsmål om Hovland har tatt av etter all suksessen, mener Johannessen at han fortsatt er delvis ydmyk. Og hvis han får nykker, sier Johannessen:

– Da gidder jeg ikke snakke med ham.

Deretter gikk de to ut for å bli intervjuet av rettighetshaverne. De andre i mediegjengen måtte finne bussen og kjøre 70 km tilbake igjen.

Publisert: