Slutt for nok en svensk langrennstrener

Johan Granath er på vei ut av Sveriges skiforbund etter sju år. Han har vært trener for utviklingslandslaget de siste sesongene.

Publisert: Publisert:

Johan Granath er ferdig som trener i Sveriges skiforbund. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix

  • NTB

Der har Granath hatt ansvaret for framgangsrike løpere som Linn Svahn og Moa Lundgren. Granath har også tidligere vært sprinttrener for kvinnene på seniornivå.

– Jeg har min siste dag i morgen. Det føles vemodig, for jeg har vært en del av det svenske skiforbundet i sju år, sier han til Aftonbladet.

Det svenske langrennslandslaget har vært preget av uro den siste tiden. Flere løpere skal ha vurdert å gi seg i landslaget, og herretrenerne Mattias Nilsson og Fredrik Uusitalo valgte å stoppe i sine jobber. Dessuten skiftet sprintstjernen Stina Nilsson idrett til skiskyting.

Les også

Kaoset i svensk langrenn fortsetter: – Det er tøft akkurat nå

Granath hadde stor suksess med utviklingslaget i junior- og U23-VM. Han sier at han ikke har fått noe tilbud om å forlenge kontrakten.

– De har ikke spurt meg rett ut i alle fall. Jeg vet ikke hvordan de tenker. Jeg hadde en diskusjon med skiforbundet 1. april, men da visste man ikke hvordan økonomien eller strukturen kom til å se ut.

Publisert:

Les også

  1. Svensk skistjerne fikk hjelp til å holde på hemmeligheten

  2. Gladnyhet for svensk langrenn

  3. Sverige henter smøresjef i Norge. Flere kan bli med over grensen.

  1. Langrenn