Viking-spillere debuterte på landslaget mot Sverige

Fem fra eliterserien var på banen.

Publisert: Publisert:

De ferske norgesmesterne Ylldren Ibrahimaj og Zymer Bytyq debuterte begge på landslaget til Kosovo. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

  • NTB

Simon Hedlund ble matchvinner for Sveriges herrelandslag i fotball i 1-0-kampen mot Kosovo som stilte med fem spillere fra Eliteserien.

Det var nært sagt Allsvenskan mot Eliteserien da et ungt Sverige-lag slo Kosovo i treningskampen i Doha søndag.

Simon Hedlund var eneste svenske spiller fra start som ikke er i Allsvenskan, og han ble også matchvinner. Etter 75 minutter ble Brøndby-spilleren sendt alene med keeper og satte ballen i mål mellom beina på Kosovos sisteskanse.

Les også

Eliteseriespillere på treningsleir i Irans naboland: – Jeg ble skjelven da jeg så hva som skjedde

Les også

Fem eliteseriespillere i Kosovos tropp mot Sverige

På motsatt banehalvdel var så å si hele angrepet til Kosovo representert ved spillere som til daglig spiller for norske eliteserielag.

Kristiansunds Flamur Kastrati startet på topp. Bak seg hadde han Odds Elbasan Rashani og Viking-duoen Ylldren Ibrahimaj og Zymer Bytyqi. Med Vålerengas Herolind Shala på midtbanen hadde Kosovo et helt Eliteserie-angrep alene i første omgang.

Viking-duoen fikk sin debut for Kosovo, men fikk bare én omgang. Det fikk også Kastrati og Shala, mens Rashani ble byttet ut etter 84 minutter.

Men mål ble det ikke for Kosovo, og dermed endte det med 1-0 seier til Sverige i Qatar.

Publisert: