Nestvold-Haugen i tet etter omgang med forhold «helt på kanten»

Leif Kristian Nestvold-Haugen leder storslalåmrennet i Alta Badia foran finaleomgangen. Henrik Kristoffersen var misfornøyd med hvordan FIS har preparert løypa.

Leif Kristian Nestvold Haugen leder etter første omgang i Alta Badia. Han dro nytte av tidlig startnummer i forhold som blir verre og verre.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Nestvold-Haugen startet som nummer tre i søndagens verdenscuprenn og kom i mål til bestetid i en første omgang der forholdene ble verre og verre.

Aldri før har Nestvold-Haugen ledet halvveis i et verdenscuprenn, noe han var veldig fornøyd med å endre på.

– Det er første gang jeg leder et verdenscuprenn, og det er gøy. Det er røft. Det har vært utfordrende. Det blir spennende å se hva de gjør. Det er en krig i disse forholdene. Jeg kjemper bra og har en bra avslutning, sa Nestvold-Haugen til NRK.

Nestvold-Haugen i aksjon tidligere i sesongen.

Henrik Kristoffersen startet som nummer to og ligger foreløpig på sjetteplass. Han var ikke fornøyd med arbeidet som var gjort med løypa i forkant og synes mest synd på dem som startet bak ham.

– Det er helt på kanten de forholdene, om det ikke er over kanten også. Så jeg synes synd på dem som starter lenger bak. For en og en halv uke siden var det jo kaldt, hvorfor ikke starte (med forberedelsene) da og ikke fire dager før, liksom? Det er FIS sitt ansvar sa Kristoffersen til NRK.

Kristoffersen ligger 26 hundredeler bak Nestvold-Haugen. Nærmest lederen følger Marco Odermatt og Alexis Pinturault, begge med tidlig startnummer.

Henrik Kristoffersen under søndagens 1. omgang i Alta Badia.

En av dem som klarte å kjøre inn til bra tid med sent startnummer, var Aleksander Aamodt Kilde. Han la seg inn rett foran Kristoffersen på femteplass. Kilde ligger 23 hundredeler bak Nestvold-Haugen og har en god sjanse til å bidra til en flott norsk dag på det italienske skistedet.

Rasmus Windingstad gikk inn 74 hundredeler bak Nestvold-Haugen og ligger på 12.-plass. Lucas Bråthen er sistemann som kvalifiserte seg til finaleomgangen på en 30.-plass, 1,61 sekunder bak lederen.

Fabian Wilkens Solheim og Atle McGrath klarte ikke å kvalifisere seg, de endte på henholdsvis 33.- og 42.-plass.

Storslalåmen i Alta Badia har de siste seks sesongene blitt vunnet av Marcel Hirscher, som la opp før sesongen.

(©NTB)

Publisert: